Terwijl de eerste mensen alweer naar buiten lopen met hun nieuwe aanwinsten, wordt er binnen in het Erasmus Paviljoen nog flink geshopt voor tweedehands pareltjes. The Pavilion clothing swap is pas een half uur bezig maar het is al druk.

Van elk kledingstuk hangt er maar één, dus hier geldt; wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Afgelopen zaterdag vond The Pavilion clothing swap plaats in het Erasmus Paviljoen. Het concept is simpel; lever je oude kleding in, ontvang punten, en ruil die punten vervolgens weer in voor kleding van andere deelnemers. Wat vinden studenten van dit nieuwe concept?

Anna Nesterenko (19), student International Bachelor Arts and Culture Studies

Bedankt / Thanks

“Zelf kende ik het concept van een clothing swap al. Bij onze faculteit worden wel eens vaker kledingruils georganiseerd, maar dan gewoon onder vrienden en niet zo officieel als deze. Ik hoop dat het steeds populairder wordt, omdat het dragen van tweedehands kleding veel beter voor het milieu is dan het kopen van nieuwe kleding. Daarom draag ik zelf ook alleen maar vintage en tweedehands kleding. Mijn favoriete vondst van vandaag zijn deze schoenen. Ik was al lang op zoek naar zoiets als dit, dus toen ik ze hier zag staan was ik heel blij!”

Tessa Razafindrakoto (20), student Psychologie

clothing swap 3 foto aysha gasanova
Tessa Razafindrakoto Beeld door: Aysha Gasanova

“Ik koop weleens kleding bij tweedehandswinkels, maar ik had nog nooit van een clothing swap gehoord. Het idee is dus helemaal nieuw voor mij, maar het bevalt me goed. Zelf heb ik veel kledingstukken in mijn kast hangen die ik na één keer dragen alweer zat ben, dus het is een goed idee om ze te kunnen ruilen voor nieuwe dingen. Mijn favoriete aanwinst vandaag is deze legergroene crop top. Hij is simpel maar leuk voor de zomer die eraan komt.”

Yulia Berezka (22), student International Bachelor Economics and Business

clothing swap 2 foto aysha gasanova
Yulia Berezka Beeld door: Aysha Gasanova

“In eerste instantie was ik een beetje bang dat er niet zo veel mensen zouden komen, maar het is al van het begin af aan druk. Zelf heb ik van alles ingeleverd; jassen, T-shirts, rokken en meer. Ik had al een tijdje wat oude kleding liggen die ik niet meer draag en vond het een interessant idee om ze te komen ruilen in plaats van weg te gooien. Ik ben het meest blij met dit zwarte jurkje dat ik heb gevonden, hij is perfect voor de zomer.”