Klaar met Polak en op zoek naar de ideale studeerplek? Volgende maand opent het ‘Exam Prep Cafe’, een pop-up studieplek. Studenten kunnen gratis genieten van massages, Italiaanse koffie, Red Bull en Snelle Jelle.

De pop-up studeerplek is open van 11 tot 16 april tussen 9 en 19 uur aan de Goudsesingel 56. Met het studeerwalhalla springt initiator Magnet.me handig in op de behoeftes van de student, die volgens de Vereniging van Samenwerkende Universiteiten steeds meer behoefte heeft aan studieplekken buiten de deur.

Studieplekken op de EUR dicht tijdens feestdagen

Daar komt nog bij dat de opening van de gerenoveerde UB pas op 29 mei is, en een vrije studieplek op de campus dus vooralsnog zeldzaam in zijn soort is. Bovendien zijn de gebouwen op de campus op feestdagen gesloten, waardoor het niet mogelijk is om op Woudestein te studeren op Goede Vrijdag (14 april) en 1e Paasdag (16 april). Studenten die toch willen studeren kunnen nu bij het ‘Exam Prep Cafe’ terecht.

Dat de pop-up studieplek samenvalt met die feestdagen is overigens toeval, licht Vincent Karremans toe, de oprichter van Magnet.me. “We richtten ons in eerste instantie op de tentamenperiode die er dan voor veel studenten aan zit te komen.” Daarom hadden ze er niet aan gedacht de pop-up studeerplek op 2e Paasdag (17 april) te openen. “Maar mocht het een succes worden, dan sluit ik niet uit dat we de 17e ook open gaan,” zegt Karremans.

Er is in het café plek voor zo’n zestig studenten, via facebook kun je je aanmelden. De regel ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’ geldt.