Ze was het onderwerp van een lied dat werd gezongen over het ‘laagste meisje’ van het jaar en er werd gezegd dat ze voor een pakje sigaretten en een flesje Smirnoff het bed in was te krijgen.

Woensdag, op Internationale Vrouwendag, doet Milou Deelen haar beklag over de seksuele moraal bij het studentencorps. “Ik schaamde me en voelde me diep vernederd”, schrijft ze op Facebook. “Toen ik de corpsleden hierop aansprak, kreeg ik terug dat het maar een grap was. Ik heb geen één keer gelachen.”

“Mijn seksualiteit is van mij en niet stof voor jouw grap”, schrijft Milou. “Daarnaast heb ik er evenveel recht op als een man.”

'Mijn seksualiteit is van mij'

Ze vergelijkt hoe verschillend er tegen mannen en vrouwen wordt aangekeken binnen het corps. “Als jongens seks hebben en hier openlijk over spreken, is dit tof. Als meisjes – zoals ik – dit doen, daalt ons respect of onze waardigheid. Laten we hier bij stilstaan vandaag, en ons vooral niét schamen voor onze seksualiteit.”

De reacties onder het bericht zijn niet mals. Veel vrouwen, maar ook mannen steunen Milou’s actie. Maar er worden ook grappen gemaakt. ‘Camel of Marlboro?’ reageert Robert Penris uit Amsterdam. De reactie ‘Loes, show me your poes’ van Joost van Lemmen krijgt 150 overwegend mannelijke ‘likes’.

Volgens de Groningse Universiteitskrant is Milou lid van Vindicat. Het bestuur was, net als Milou, niet bereikbaar voor commentaar.

Lees 3 reacties