Olympisch kampioen Maaike Head stopt met roeien

Skadi-lid en geneeskundestudente Maaike Head stopt op 33-jarige leeftijd met wedstrijdroeien. Ze wil chirurg worden in Amsterdam.

Maaike Head (r) en hockeyster Marloes Keetels met hun olympische medailles. Beeld: Jack Parker

Olympisch roeikampioen en Skadi-lid Maaike Head gaat zich richten op haar maatschappelijke carrière en hangt haar (wedstrijd)riemen aan de wilgen, meldt De Volkskrant.

Head hoopt op een opleidingsplek chirurgie bij het Amsterdamse VU-ziekenhuis. Dat is niet te combineren met topsport. “Het voelt dubbel. Sinds Rio weet ik eindelijk wat er nodig is om hard te roeien. Maar ik moet dit gewoon doen”, zegt ze tegen de krant.

Goud in Rio

De Skadi-roeister is nu 33 jaar en won tijdens de Zomerspelen in Rio goud met Ilse Paulis in de lichte dubbeltwee. Het was het eerste roeigoud voor Nederland sinds 2008. Al voor de Spelen werden ze Europees kampioen en vestigden ze een wereldrecord. Ze werden ook nog eens beloond met de titel ‘Sportploeg van het Jaar 2016’.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Hiermee kun je je aanmelden voor de EM nieuwsbrief. Je krijgt elke donderdag een mail met het belangrijkste nieuws van de week. Er is een Nederlandstalige en een Engelstalige editie.

    Vragen over de nieuwsbrief? Lees eerst onze veelgestelde vragen.