Het Polak-gebouw lijkt zo weggelopen uit M.C. Eschers Relativiteit, de beroemde tekening waarin allerlei trappen eindeloos overal naartoe leiden in een wereld waar geen normale zwaartekracht lijkt te bestaan. Het enige verschil tussen de trappen van Escher en de trappen in het Polak-gebouw, afgezien van het feit dat hier de wetten van de zwaartekracht wél gelden, is dat de mensen in de tekening de trap ook echt nemen. De Erasmus Sustainability Hub vindt het belachelijk dat de liften van het Polak-gebouw de meeste beweging krijgen en heeft daarom een vijfdaagse Staircase Challenge georganiseerd om ervoor te zorgen dat de mensen in het Polak-gebouw meer gaan bewegen.

Tijdens de week organiseert de Sustainability Hub verschillende wedstrijden voor studenten, universiteitsmedewerkers en verenigingen, zoals de trap op sprinten en medicineball-heffen. Als startschot voor de challenge gaf rector magnificus Huibert Pols het goede voorbeeld door de trap op te marcheren.

Rector in polakgebouw foto Engel Huib Pols
Rector magnificus Huib Pols marcheert de trap op. Beeld door: Shirin Engel-Erasmus Sustainability Hub

“Als College van Bestuur willen we graag een gezonde levensstijl stimuleren”, aldus rector Pols, die tevens arts is. “Je werkt hier, je studeert hier, maar je moet ook een beetje bewegen. Neem de trap, net als ik. Dat is goed voor je gezondheid.”

Door naar de vijfde verdieping te lopen verbrand je al 25 calorieën. Als dát je niet kan motiveren om de trap te nemen, dan trekken de prijzen van de Sustainability Hub, zoals Dopper-waterflessen en Erasmus Sportpassen, je wellicht over de streep.