Nee tegen de lift, ja tegen de trap!

Van iedereen in het Polak-gebouw lijkt de lift zich nog wel het meest in het zweet te werken. De Erasmus Sustainability Hub wil hier verandering in brengen met de eerste editie van de vijfdaagse ‘Staircase Challenge’.

Het uitzicht vanaf de bovenste verdieping van het Polak-gebouw.

Het Polak-gebouw lijkt zo weggelopen uit M.C. Eschers Relativiteit, de beroemde tekening waarin allerlei trappen eindeloos overal naartoe leiden in een wereld waar geen normale zwaartekracht lijkt te bestaan. Het enige verschil tussen de trappen van Escher en de trappen in het Polak-gebouw, afgezien van het feit dat hier de wetten van de zwaartekracht wél gelden, is dat de mensen in de tekening de trap ook echt nemen. De Erasmus Sustainability Hub vindt het belachelijk dat de liften van het Polak-gebouw de meeste beweging krijgen en heeft daarom een vijfdaagse Staircase Challenge georganiseerd om ervoor te zorgen dat de mensen in het Polak-gebouw meer gaan bewegen.

“Je werkt hier, je studeert hier, maar je moet ook een beetje bewegen. Neem de trap, net als ik.”

Tijdens de week organiseert de Sustainability Hub verschillende wedstrijden voor studenten, universiteitsmedewerkers en verenigingen, zoals de trap op sprinten en medicineball-heffen. Als startschot voor de challenge gaf rector magnificus Huibert Pols het goede voorbeeld door de trap op te marcheren.

Rector magnificus Huib Pols marcheert de trap op. Beeld: Shirin Engel-Erasmus Sustainability Hub

“Als College van Bestuur willen we graag een gezonde levensstijl stimuleren”, aldus rector Pols, die tevens arts is. “Je werkt hier, je studeert hier, maar je moet ook een beetje bewegen. Neem de trap, net als ik. Dat is goed voor je gezondheid.”

Door naar de vijfde verdieping te lopen verbrand je al 25 calorieën. Als dát je niet kan motiveren om de trap te nemen, dan trekken de prijzen van de Sustainability Hub, zoals Dopper-waterflessen en Erasmus Sportpassen, je wellicht over de streep.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Hiermee kun je je aanmelden voor de EM nieuwsbrief. Je krijgt elke donderdag een mail met het belangrijkste nieuws van de week. Er is een Nederlandstalige en een Engelstalige editie.

    Vragen over de nieuwsbrief? Lees eerst onze veelgestelde vragen.