Amsterdamse studenten in ziekenhuis door ontgroening

Feuten moesten tussen afval slapen en in de Amsterdamse grachten zwemmen.

Beeld: Markbenecke

Drie aspirant-leden van het Amsterdamse studentencorps zijn in het ziekenhuis beland tijdens de ontgroening, meldt de NOS. Studenten moesten in de gracht zwemmen en slapen tussen afval.

Een van de drie studenten ligt drie weken later nog altijd in het ziekenhuis met een darminfectie. Het Amsterdamsch Studenten Corps overweegt het dispuut te schorsen, maar vooralsnog is de straf milder: het mag volgend jaar minder leden aannemen.

Longontsteking en verstuikte enkel

Een andere student had een longontsteking en de derde een verstuikte enkel. Ze zouden alle drie alsnog lid zijn geworden van het dispuut. Het bestuur van het corps wilde telefonisch geen vragen beantwoorden, maar ontkende de berichtgeving ook niet.

De discussie over ontgroeningen is opgelaaid nadat in Groningen een aspirant-lid van Vindicat hersenoedeem opliep. De cultuur binnen de corpora lag al onder een vergrootglas na de commotie rond een seksistische Vindicat-lijst met ‘hete hertjes’ die op internet was geplaatst.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Hiermee kun je je aanmelden voor de EM nieuwsbrief. Je krijgt elke donderdag een mail met het belangrijkste nieuws van de week. Er is een Nederlandstalige en een Engelstalige editie.

    Vragen over de nieuwsbrief? Lees eerst onze veelgestelde vragen.