In de rij bij de Starbucks op de campus valt me direct een lang, blond meisje op met een zwart zijden topje onder haar zwarte leren jack. Ze heet Lisanne en is een 19-jarige studente uit Vlaardingen in haar tweede jaar Bedrijfskunde.

Lisanne de Hoop
Lisanne de Hoop.

Stijl. “Ik laat me inspireren door modeshows en catwalks. Ik houd heel erg van de Fashion Weeks, vooral omdat er in de shows veel Nederlandse modellen lopen, waar ik qua stijl tegenop kijk. De zusjes Hadid zijn een inspiratie voor mij. De jongste, Bella, heeft echt een toffe stijl. Ik vind het heel erg leuk dat ze vrouwelijke kleding met jongensachtige accessoires combineert. Dat doe ik ook. Uniek, zo zou ik mijn stijl in één woord omschrijven.”

Formule 1. “Het klinkt misschien een beetje raar voor een meisje, maar ik kijk graag naar Formule 1-races. Alles aan de sport en de races fascineert me. Het mechanische aspect, het laatste nieuws en de geruchten intrigeren me enorm. Nu Max Verstappen het goed doet, ben ik blij dat we eindelijk voor een goede Nederlandse rijder kunnen juichen. Mijn passie voor de formule 1 heb ik van mijn vader – hij heeft mijn interesse in de sport aangewakkerd.”

Yoga. “Ik houd ervan om naar sport te kijken en zelf te sporten, vooral yoga. Vanaf vorig jaar volg ik yoga-lessen in de plaats waar ik vandaan kom. Er zijn verschillende soorten yoga. De vorm van yoga die ik doe, is een mix van hot yoga en op de kern van het lichaam gerichte oefeningen. Het is vrij zwaar – erg veeleisend, maar tegelijkertijd heel ontspannend. Yoga heeft me geholpen om mijn balans te verbeteren en het is een goede manier om even te ontspannen na een stressvolle dag.”

Gouden ringen. “Ik ben emotioneel erg gehecht aan mijn gouden ringen. Ik draag ze iedere dag en ben ervan overtuigd dat ze me geluk brengen. Een van de ringen heeft een kleine diamant in het midden. Ik heb hem van mijn vader gekregen toen ik van school ging. De andere ringen zijn van mijn oma geweest. Ik heb ze gekregen toen ze overleed en ze zijn me heel dierbaar.”