De mannen van Erasmus Basketbal Vereniging Baros 1 zijn uitstekend begonnen aan het seizoen. In de Tweede Divisie D boekten ze zaterdag een 57-43 overwinning op Agathos uit Geertruidenberg.

Slechts een handjevol toeschouwers had de moeite genomen om te komen kijken in sporthal Woudestein. Baros had echter geen reden tot klagen. De Rotterdammers speelden een sterk eerste kwart en leidden daarna met 15-12. Wel kwamen ze in de dying seconds nog goed weg toen de bal na een indrukwekkend schot vanaf eigen helft van Agathos tegen de basketring ketste.

Gemakzucht

Er sloop echter gemakzucht in de ploeg. De spelers van Baros verloren in het tweede kwart veel rebounds, waardoor Agathos na een paar minuten spelen zelfs een 20-19 voorsprong pakte. Er ontwikkelde zich nu een felle strijd, waarin beide partijen weinig voor elkaar onder deden. In de loop van het tweede kwart nam Baros de controle weer over en kwam de ploeg, dankzij een paar heerlijke passeeracties en schoten, op een 33-28 voorsprong.

Onneembare vesting

Het derde kwart begon pijnlijk voor Baros. Speler Alexander Kuchkovskiy viel al na een minuut geblesseerd uit. Maar de mannen van coach Mansour Einolhagh raakten niet in paniek. Hun basket bleek het gehele derde kwart een onneembare vesting voor Agathos, dat slechts twee punten scoorde. Baros overklaste de tegenstander en denderde door naar 48-30. Agathos miste ondertussen de ene vrije worp na de andere en zelfs de eenvoudigste kansen werden roemloos gemist.

Na het enerverende derde kwart was de wedstrijd gespeeld. Baros behield de ruime marge in het vierde kwart, en de eindstand werd uiteindelijk bepaald op 57-43.

sam_7300
Trainer Mansour Einolhagh geeft zijn spelers de nodige tactische aanwijzingen

Titelfavoriet

Speler Mannes Bijlmakers is blij met de overwinning. “We hebben vandaag ongelofelijk sterk verdedigd. Het derde kwart was echt fantastisch. Wel kan het aanvallend zeker nog een stuk beter. De passing is nog wat onzuiver en we moeten elkaar beter leren vinden op het veld.”

De mannen van Baros nemen dit seizoen met niets minder genoegen dan het kampioenschap. Bijlmakers: “Vorig jaar werden we derde en waren we er al redelijk dichtbij. Dit jaar hebben we de belangrijkste spelers van vorig seizoen kunnen behouden en zijn er zelfs nog een paar versterkingen bijgekomen. Dat maakt ons tot een echte titelfavoriet.”