EBV Baros Heren 1 heeft zaterdagmiddag zijn eerste thuiswedstrijd van dit seizoen in de Senioren Tweede Divisie 2 gewonnen. Na een stroef begin wist het studententeam  tegen Vlijmscherp SVH een kleine achterstand om te buigen in een voorsprong, die in het restant van de wedstrijd werd uitgebouwd: 73-56.

Doordat de zalen van Erasmus Sport de afgelopen weken niet altijd beschikbaar waren, speelde EBV Baros pas zijn tweede wedstrijd van de competitie. De vernieuwde selectie van coach Mansour Einolhagh had in de week voor de wedstrijd pas één training achter de rug. Dat was zeker in het begin van de wedstrijd te merken, want de thuisploeg speelde te afwachtend en kon niet voorkomen dat tegenstander Vlijmscherp SVH in het eerste kwart een 14-18 voorsprong pakte.

Heeft jouw studentensportvereniging komend weekend een kraker op het programma staan? Tip EM en misschien komt onze verslaggever ook bij jullie langs.

De fanatieke Einolhagh, die vorig jaar nog coach was in de landelijke competitie, schudde voor het tweede kwart zijn team wakker en langzaam maar zeker kroop Baros uit zijn schulp. Er werd minder balverlies geleden, waardoor Vlijmscherp niet meer kon profiteren van turnovers, zoals dat in het begin van de wedstrijd het geval was. Na een  sterk tweede kwart van Baros stond de spannende ruststand van 32-30 op het scorebord.

In het derde kwart leken de bezoekers te bezwijken onder de druk van Baros en defensief stond het team van Einolhagh als een huis. Dankzij meerdere driepunters van Marshall Kontos en de vele uitbraken van de thuisploeg in het vierde en laatste kwart boekten de Rotterdammers uiteindelijk een vrij simpele 73-56 overwinning.

baros basketbal teambespreking

'Te afwachtend gespeeld'

Na afloop van de wedstrijd gaf Einolhagh aan dat zijn team wat problemen had in de voorbereiding voor zijn eerste thuiswedstrijd als coach van Baros. Desondanks was hij tevreden over zijn team: “De eerste helft waren we te afwachtend, maar in de tweede helft waren we agressiever en waren we in staat ons eigen spel te spelen. Daar ben ik blij om, want ik vind ons spel belangrijker dan de eindnotering op de ranglijst.”

Baros’ nieuwe aanwinst Dimitri Braakman, die overkwam van een hogere divisie, sloot zich bij zijn coach aan: “We begonnen niet scherp. We werden omver geschoten en er waren veel turnovers; dan wordt het lastig. De tweede helft waren we alerter en hebben we minder ballen weggegeven. We focusten ons vooral op het verdedigen, in plaats van het scoren.” Door de tweede overwinning op rij komt Baros op vier punten uit twee wedstrijden. Voor volgende week staat er een uitwedstrijd tegen het altijd lastige EVBV Octopus uit Vught op het programma.