EBV Baros Heren 1 heeft zaterdagmiddag zijn eerste wedstrijd van het nieuwe jaar in de Senioren Tweede Divisie D winnend afgesloten. In een matig gevulde zaal op Campus Woudestein had het Rotterdamse studententeam veel moeite met de bezoekers uit Delft, die na een zwakke start sterk terugkwamen. Pas in het vierde kwart werd het verschil gemaakt, wat uiteindelijk een 55-44 eindstand opleverde.

Het leek voor het handjevol aanwezige toeschouwers een spannende wedstrijd te gaan worden. De twee teams waren namelijk de winterstop ingegaan met hetzelfde aantal punten (12) op de ranglijst.

baros-thuis-tegen-punch-delft-3
Beeld door: Jack Parker

Zo klein als het gat tussen beide teams was op de ranglijst, zo groot was het verschil in de beginfase van de wedstrijd. Baros opende gretig en ging direct op zoek naar een voorsprong. Punch leek daarentegen nog wat last te hebben van de naweeën van de feestdagen. De Delftenaren keken na een matig eerste kwart tegen een 13-2 achterstand aan.

Gelijke ruststand

In het tweede kwart wist Punch zich te herpakken en de achterstand te verkleinen. Baros speelde slordig en hielp daarmee de tegenstander terug in het zadel. De bezoekers pakten zelfs een voorsprong van vier punten. In het spannende restant van het tweede kwart waren de teams aan elkaar gewaagd. Halverwege stond er dan ook een gelijke tussenstand (22-22) op het scorebord.

Ook in het begin van het derde kwart was een gelijk opgaande strijd te zien. Na een aantal driepunters leek Baros uit te lopen, maar Punch gaf niet op en bleef in het spoor van de tegenstander. Deze krachtsinspanningen bleken naarmate de wedstrijd vorderde toch iets teveel gevraagd van de Delftse studenten, want in het vierde kwart werd de voorsprong van de thuisploeg langzaam maar zeker uitgebouwd. Punch bleek niet bij machte om net zo’n inhaalslag te maken als voor rust en ging uiteindelijk met 55-44 ten onder.

‘Wennen aan nieuw systeem’

Baros tegen Punch Delft teambespreking
Beeld door: Jack Parker

Baros-spelverdeler Mannes Bijlmakers, master-student aan de TU Delft, maar woonachtig in Rotterdam, was na afloop blij met de overwinning tegen zijn medestudenten uit Delft. Toch was hij niet helemaal tevreden over het vertoonde spel van het team: “Het was een wedstrijd die niet zo heel goed verliep, een beetje stroef. We moeten nog wennen aan het nieuwe systeem waarin we spelen. En de Kerst, dat helpt ook niet echt mee”, aldus Bijlmakers.