De directeur van de Rotterdam Business School (RBS), onderdeel van de Hogeschool Rotterdam, is geschorst omdat er mogelijk sprake is van financiële onregelmatigheden binnen zijn instituut. Dat meldt Profielen.

Er wordt een onderzoek gestart naar de administratie, de facturering en de eventuele betrokkenheid van de directeur. Het college van bestuur van de Hogeschool Rotterdam laat weten dat er ook al onderzoek is gedaan en dat de directeur op basis van de voorlopige uitkomsten is geschorst.

‘Geen disciplinaire maatregel’

In een bericht laat het bestuur weten dat dit geen disciplinaire maatregel is, maar een ordemaatregel. ‘Een ordemaatregel wordt genomen om het onderzoek niet te verstoren, een disciplinaire maatregel is een sanctie’, aldus een woordvoerder tegenover Profielen.

Het college heeft het personeel, de voorzitter van de instituutsmedezeggenschapsraad en medewerkers van RBS persoonlijk geïnformeerd.