De vakantie is net als het outdoor festivalseizoen voorbij en het échte leven gaat weer beginnen. Maar wees niet getreurd, want de maand september is er op feestgebied absoluut niet eentje om je in te vervelen. Het wordt een knalmaand met hoogstaande technolabels en artiesten in Factory 010 en Toffler, die de maand september op zijn kop gaan zetten.

Factory 010: Strobe presents MORD Records

Wanneer twee oer-Rotterdamse techno labels de handen ineen slaan en een feest geven in één van de mooiste feestlocaties van Rotterdam, dan weet elke lokale student en liefhebber genoeg. Strobe presents MORD Records in Factory 010 wordt aanstaande zaterdag 10 september beuken met een hoofdletter ”B”. Bas Mooy (labelbaas van MORD Records) himself zal naast acht andere grote namen van het label aan de knoppen draaien en menig feestganger brainwashen met zijn duistere klappers. De ticketprijs ligt momenteel op 21 euro, maar wacht niet te lang want ik ben ervan overtuigd dat dit event nog vóór het weekend gaat uitverkopen.

Toffler: Blawan

Na onder andere op Awakenings en meerdere Amsterdam Dance Events te hebben gestaan, is hij op zaterdag 24 september te gast bij Toffler.  Onder het mom van  ‘expect the unexpected’ zullen hij en zijn compagnon jullie trakteren op een set vol verrassingen. Hier zullen bekende en minder bekende tracks bij zitten uit genres als: ‘2step’, ‘garage’, verschillende vormen van house en uiteraard techno. Onder het genot van deze uiteenlopende stijlen kun je voor 13 euro een leuke en gezellige avond in de tunnel beleven.

Factory 010: Visual

Visual
Beeld door: Visual

Visual op zaterdag 24 september wordt een techno special die haar naam absoluut eer aan gaat doen. De grote zaal van het adembenemende Factory 010 zal worden voorzien van gigantische LED-schermen met visuals waar je serieus eng van wordt. Hierbij opent Visual de artiesten-trukendoos, die gaat van Drumcode artiesten: Industrialyzer en Juan Sanchez tot de verrassende Ringo om jullie voor 17,50 euro een geweldige avond te garanderen. Alsof dit nog niet genoeg was, heeft de organisatie zojuist naar buiten gebracht dat dit oogstrelende feestje maar liefst tot 8.00 uur ’s ochtends zal gaan duren!

Tip van de maand: Koop bij binnenkomst nooit te veel muntjes! De muntkraampjes zijn de hele avond open, waardoor het zonde en onnodig is om aan het eind van de avond nog met een hele rits muntjes te zitten waar je niets meer aan hebt.

Jeffrey Seij (20), bestuurskundestudent aan de EUR, is helemaal gek van feestjes, festivals en alles wat daarbij komt kijken. Met veel plezier deelt hij zijn ervaringen in reviews en geeft hij maandelijks tips, waarin hij de mooiste Rotterdamse feesten aan bod laat komen.