Vladimir houdt zijn haar uit zijn gezicht met een knotje. Hij is van top tot teen in het zwart. Alleen de jas van legergroen onderbreekt het donkere kleurenpalet. Vladimir is 22 en studeert economie. Zijn ouders komen uit Oekraïne en verhuisden vóór zijn geboorte naar Nederland.

Stijl

“Veelzijdig. Dat is een goed bijvoeglijk naamwoord om mijn stijl te beschrijven. ‘Niet saai’ is ook een goede beschrijving. Als ik kleding uitzoek, probeer ik een outfit te creëren waarmee ik opval. Wat mensen dragen is saai, niet uniek. We zijn allemaal uniek. Ik vind dat deze intrinsieke kwaliteit tot uiting moet komen in de kleding die je draagt. Ik volg geen trends, ik kies gewoon de kleding die past bij de gelegenheid en bij mijn stemming. Wat ik draag is een weerspiegeling van mijn persoonlijkheid. Donkere kleuren: donkerblauw, donkergroen en zwart zijn mijn kleuren, zoals je ziet. Mijn zwarte spijkerbroek en mijn legergroene jas vormen de basis voor mijn dagelijkse outfit. Mijn haar is ook een manier om mijn stijl uit te drukken. Nu draag ik het in een knotje. Soms draag ik het los en een paar jaar terug had ik heel kort haar.”

Vladimir-025

Fotografie

“Creativiteit is een deel van mezelf. Dat varieert van beeldende kunst tot fotografie en schrijven. Ik schrijf korte verhalen en gedichten; daarbij word ik vooral beïnvloed door de Russische literatuur. Toch voel ik me meer op mijn gemak op het terrein van de fotografie. Omdat ik deze passie wil volgen, heb ik me aangemeld bij de Willem de Kooning Academie. Naast mijn huidige studie ga ik daar een opleiding doen. Ik ga proberen de wereld van de economie te combineren met die van de kunst. Het ondernemerschap dat ik meekrijg door mijn studie economie kan een aanvulling zijn op mijn kunst.”

Muziek

“Cd’s verzamelen is ook een passie van me. Ik heb er meer dan driehonderd. Mijn muzikale smaak loopt uiteen van David Bowie tot Red Hot Chili Peppers, Radiohead en Talking Heads. Maar ik luister ook naar elektronische muziek. Dat ik cd’s verzamel heeft niks te maken met het bewaren van klanken of het steunen van artiesten. Ik vind dat cd’s iets laten zien van de persoonlijkheid van de eigenaar ervan. Met boeken heb je dat ook als je die bij iemand thuis ziet staan. Met mijn cd’s is dat net zo. De muziek waar ik naar luister drukt mijn persoonlijkheid misschien nog wel beter uit dan mijn kleding.”