De zomervakantie staat alweer voor de deur en dat kan maar één ding betekenen: een reeks geweldige festivals die je in hoog tempo om de oren vliegen!

Boothstock Festival

12841369_1007629889283560_2143748238796180780_o
Beeld door: Boothstock

Het eerste het beste evenement dat as we speak wordt opgebouwd is het Boothstock festival 2016. Het is overigens ook het grootste Rotterdamse festival deze zomer. Er worden ruim 7.000 bezoekers verwacht, die met hun gedans ongetwijfeld de vrolijke zomerwormen in het Kralingse Bos omhoog zullen laten komen. Een kaartje voor het vijfjarig jubileum van Boothstock kost 37,50 euro, waarvoor je gezelligheid, lekker eten en heel veel goede muziek voorgeschoteld krijgt. De muziek die je zaterdag 11 juni te horen krijgt, zal zeer veelzijdig zijn en uiteenlopen van techno en techhouse tot lekkere UK-garage met een vleugje hiphop.

Heb je aan het einde van dit geweldige festival nog niet genoeg dansjes gedaan? Geen probleem, er is namelijk een officiële afterparty in The Boathouse Rotterdam (een glazen paviljoen met een prachtig uitzicht op de Kralingse Plas) voor louter 15 euro.

Modular Festival

13263931_1022553564505216_5461117903297335520_n
Beeld door: Modular|Music

Iets minder massaal, maar minstens even leuk is het Modular Festival 2016 . Als ik hierbij de line-up zou moeten samenvatten in slechts twee woorden, dan zouden dat de woorden ‘kwalitatief hoogstaand’ zijn. Echte techno- en houseliefhebbers kunnen hier op zaterdag 18 juni voor 29,50 euro in het Park Maasboulevard hun oren eens goed de kost geven! Met een fenomenaal uitzicht over de Maas kun je hier onder andere losgaan op de bangers van Kobosil, Palmbomen II, ROD, en mijn persoonlijke favoriet Âme.

Ook hier is een afterparty, met een aantal artiesten die meereizen vanaf het festival, waar je voor slechts 5 euro kan nagenieten in Bar.

Rotterdam Rave Festival

We maken een sprong naar 6 augustus, naar hét festival van dit seizoen als je het mij vraagt: Het Rotterdam Rave Festival. Zonder er te veel woorden aan vuil te maken kunnen we wel stellen dat dit wederom een kei- en keiharde editie wordt, waar je waarschijnlijk de rest van de vakantie nog van zal moeten bijkomen. Met in principe alleen maar grote internationale headliners op het programma, zal hier aan kwaliteit op het gebied van house en techno absoluut geen gebrek zijn. Zelf kan ik iedereen aanraden om samen met mij en nog een paar duizend andere festivalgangers de radiation area op het Lloyd Multiplein een paar centimeter dieper de grond in te stampen op namen als AnD, Perc & Truss, Tommy Four Seven en legende Robert Hood.

Tot slot kan ik melden dat ik in de wandelgangen heb vernomen dat er ook nog een officiële afterparty georganiseerd zal worden voor de festivalgangers die echt niet te stoppen zijn!

Blijdorp festival

”Op Blijdorp Festival draait het niet alléén om de muzikale line-up. We willen iets creëren waar je een hele dag kan verdwalen en wegdromen in een andere wereld”, aldus de organisatoren.

Dit festival staat volledig in het teken van cultuur, blijdschap, kunst en natuurlijk elektronische muziek. Kenners zien dit festival dan ook als een van de vooruitstrevendste evenementen op dit gebied. Deze bron van gezelligheid kan jij op 13 augustus zelf ervaren in het Roel Langerakpark, dat overigens grenst aan Diergaarde Blijdorp, dus als je geluk hebt, spot jij voor 29,50 euro vanaf de Bokito stage misschien wel wat dansende aapjes ?

Jeffrey Seij (19), bestuurskundestudent van de EUR, is helemaal gek van feestjes, festivals en alles wat daarbij komt kijken. Met veel plezier deelt hij zijn ervaringen in reviews en geeft hij maandelijks tips waarin hij de mooiste Rotterdamse feesten en festivals aan bod laat komen.