Merel van der Spiegel is 28 en is momenteel bezig met het afronden van haar master Finance and Investments aan RSM. Op campus Woudestein droeg ze een opvallende, felblauwe leren jas en suède enkellaarsjes. Merel is Nederlands, maar heeft bijna haar halve leven in het Verenigd Koninkrijk gewoond, waar ze haar tijd tussen Londen en Edinburg verdeelde.

Stijl

“Voor mij betekent stijl dragen wat ik wil en kleding waarin ik me comfortabel voel. Ik let wel op trends, maar als een trend voor mijn gevoel niet bij me past, laat ik die aan me voorbij gaan. Ik kom oorspronkelijk uit Amsterdam en die stad en de ontspannen sfeer ervan zie je terug in mijn stijl. In mijn kast hangen informele en simpele kledingstukken. Als contrast gebruik ik sieraden om iets aan mijn outfit toe te voegen. Er is niet echt iemand die mij inspireert op het gebied van stijl, hoewel de streetstyle van Kate Moss en Doutzen Kroes mij wel aanspreekt. Ze dragen vaak een simpel T-shirt en jeans waardoor ze er verfrissend en ongedwongen uitzien. Ik hou bijvoorbeeld helemaal niet van een gekunstelde uitstraling, zoals die van Kim Kardashian. Ik vind dat een beetje teveel van het goede. Te veel make-up, te veel haar. Het lijkt alsof ze veel te veel moeite steekt in wat ze draagt. Zo’n indruk wil ik zelf niet maken. Iets wat ik vaak en graag draag zijn mijn gescheurde jeans en mijn cowboylaarzen. Mijn favoriete accessoires zijn twee ringen die een speciale betekenis voor mij hebben, omdat ik ze van mijn oma en mijn ouders heb gekregen.”

Merel-021
Beeld door: Ronald van den Heerik

Dans

“Dansen is onderdeel van mijn leven. Ik dans al zeven jaar bij de Dance Academy in Amsterdam. Mijn voorkeur gaat uit naar moderne dans en jazz. Helaas dans ik niet meer op het niveau van vroeger. Naar uitvoeringen gaan, vooral de optredens van het in Amsterdam gevestigde Nationale Ballet, is een van mijn passies. Ik ben fan van choreografen als George Balanchine. De klassieke uitstraling die hun stukken hebben vind ik adembenemend. Ik begrijp niet dat mensen kunnen zeggen dat ze moderne dans niet begrijpen. Als ze meer moeite zouden doen om de betekenis achter de passen te achterhalen, zouden ze ongetwijfeld van de voorstelling genieten.”

Finance

“Toen ik begon met business, had ik nooit gedacht dat ik finance zou gaan studeren. Ik had gedacht dat ik in de marketing terecht zou komen, vanwege de creativiteit die daarbij komt kijken. Ik kreeg les van een hoogleraar die ons een inleiding gaf over de financiële crisis en met name over wat er mis is gegaan. En ik was verkocht. Ik ging boeken als The Big Short en Too Big to Fail lezen en pikte alles heel snel op. Dit is mijn laatste jaar. Ik studeer in juli af en daarna ben ik van plan om stage te gaan lopen. Ik hoop in de toekomst in de financiële sector te gaan werken, maar ik wil ook blijven reizen.”