Het festivalseizoen is al in volle gang en daar genieten we natuurlijk allemaal van. Toch heeft elke festivalganger wel eens op een festival gestaan met gedachten als: “Shit, had ik dit maar gedaan, of had ik dat nu maar meegenomen.'” Om dit voor eens en voor altijd te voorkomen zijn hier een aantal tips & tricks die een goede voorbereiding garanderen!

Het voorwerk

Golden ticket
Beeld door: Youtube

Nadat jij en je vrienden of vriendinnen een leuk festival hebben uitgezocht voor de zomer, moeten er kaartjes worden gekocht. Deze zijn vooral bij de grotere festivals aardig prijzig en om jouw ‘golden ticket’ zo goedkoop mogelijk te bemachtigen, raad ik je aan om hem zo vroeg mogelijk binnen te slepen.

Als de kaartjes eenmaal binnen zijn is het handig om een festival-groepsapp aan te maken. Zo kun je leuke foto’s, filmpjes en belangrijke info zoals de time-table makkelijk doorsturen. Daarnaast zijn je vrienden via deze app makkelijk terug te vinden op het festivalterrein.

Tot slot moet je bij je voorbereiding zeker niet vergeten dat je lichaam het zwaar te verduren krijgt op zo’n festival. Méér dan 8 uur keihard stampen en springen is zeker niet niks. Zorg daarom voor een goede nachtrust.

Ready to go

Na lang wachten is het dan eindelijk zo ver en de dag van het festival is aangebroken! Voordat je vertrekt van huis moet je nog wel even bepalen wat je aan gaat doen. Een van de belangrijkste tips is dan ook om de weersverwachting voor de festivaldag te checken. Niets zo wisselvallig als het weer in Nederland en je outfit moet hier dan ook goed op voorbereid zijn.

Laten we voor nu simpelweg hopen dat jij een zonnebril en een waaier mee kan nemen, in plaats van een poncho met regenlaarzen. Eenmaal aangekomen op het festival laat jij je ticket zien (die je natuurlijk niet bent vergeten op je bureau) en komen de eerste technodeuntjes je al tegemoet. Na een aantal uurtjes is het feest al in volle gang en je geniet met volle teugen. Je sluit je ogen heel eventjes en voordat je het weet ben jij je vrienden plotseling kwijt. Dit overkomt iedereen wel eens en daarom is het handig om vooraf een vaste plek af te spreken, zoals Joris op de foto ?

13240660_10207944679928959_6570009355696723387_n
Beeld door: Toffler festival

The day after

Het is inmiddels de dag erna en je wordt wakker met een immense hoofdpijn, een droge mond, een piep in je oren en de enorme drang om in bed te blijven liggen. Op een gegeven moment wordt je behoefte aan eten en drinken te groot en zal je toch echt uit bed moeten komen om deze te bevredigen. Zorg dan ook dat je iets in huis hebt! Niets is namelijk zo erg als een brakke wandeling naar de supermarkt op zondagochtend.

Als je weer een beetje bij zinnen bent, kijk dan of je niets bent verloren op het festival: je portemonnee (waarschijnlijk zit hier niet heel veel meer in), je sleutels, je mobiel, en niet geheel onbelangrijk, je verstand. Alles gevonden…? Top, dan is het nu de hoogste tijd om het volgende feestje te gaan plannen!

Jeffrey Seij (19), bestuurskundestudent aan de EUR, is helemaal gek van feestjes, festivals en alles wat daarbij komt kijken. Met veel plezier deelt hij zijn ervaringen in reviews en geeft hij maandelijks tips, waarin hij de mooiste Rotterdamse feesten aan bod laat komen.