De maand mei is een maand vol vrijheid, blijheid, intimiteit en festiviteit. Dit alles komt goed samen bij bijvoorbeeld Netsky in Annabel, de interfaculty party’s, Nachtduik en – last but certainly not least – Toffler festival!

Netsky in Annabel

Netsky
Beeld door: Ukf

Netsky, de naam an sich zegt je misschien nog niet zo veel, maar zodra je op de play-knop hieronder drukt en stiekem daarna nog wat lekkere nummertjes opzoekt, dan weet ik vrijwel zeker dat er ergens een lampje bij je gaat branden. De artiest behoort tot het genre drum & bass, en hij maakt muziek op zó’n manier, dat in principe iedereen het kan waarderen. Alles wat hij dan ook aanraakt verandert ‘in goud’ en de hitlijsten staan vol met zijn nummers. Een hele grote naam dus, die op 14 mei samen met wat opwarmers Annabel op stelten komt zetten. Een kaartje kost 14 euro en voor dat geld kun je deze naam niet laten schieten, toch?

Interfaculty party's

Faculty
Beeld door: Interfaculty Rotterdam

Deze maand slaan verschillende faculteiten de handen ineen om op 19 mei twee topfeestjes neer te zetten. Zo geven o.a. de verenigingen: Cedo Nulli, JFR en ACE een feestje in Toffler, en EFR met ESN doen hetzelfde in de Maassilo. Graag had ik jullie smeuige details en primeurs willen laten weten via dit artikel over de precieze inhoud en vormgeving, maar helaas staan de kaken van de organisatoren stijf op elkaar en is de line- up voor beide feestjes vooralsnog een complete verrassing. Kaartjes voor deze surprise zijn maar 5 euro, dus in principe heeft geen enkele student een financieel excuus om niet te gaan.

Nachtduik in Annabel

Nachtduik
Beeld door: Nachtduik

Na een zeer geslaagde New Years Eve versie (zie foto), is Nachtduik terug met een gloednieuwe edititie deze maand. En wát voor eentje zeg, de namen op de artiestenlijst liegen er absoluut niet om en Annabel ziet dan ook zelden zo’n harde line up! Met Surgeon, Stranger en Clouds achter de draaitafels hoop ik serieus dat ze de steunbalken hebben verstevigd, want Annabel zal op 20 mei gegarandeerd gaan trillen op haar grondvesten. Een kaartje voor dit keiharde techno feestje kost 15 euro en als je even handig rondneust op ticketswap, kun je het wellicht voor een tientje al rond krijgen.

Toffler festival

Toffler Festival
Beeld door: Toffler

Begin je festivalseizoen deze maand al met zonnestralen, verkoelende drankjes en heerlijke techno/ house deuntjes. Dit gezelligheidsfenomeen, ook wel Toffler Festival genoemd, vindt plaats op zaterdag 21 mei in het Roel Langerakpark te Rotterdam. Niets anders dan lovende woorden na de editie van vorig jaar belooft heel veel goeds en ik hoop dat ze het dit jaar even dunnetjes overdoen. Als de weergoden ons goed gezind zijn, dan kunnen we met z’n allen voor 38,50 euro zonnedansjes doen met een biertje in de linkerhand en een ijskoud raketje in je rechter!

Tip van de maand: Neem altijd je beschermende partyplugs mee, de muziek staat vrijwel altijd zo hard dat je gegarandeerd blijvende gehoorschade oploopt als je ze niet in hebt!

Jeffrey Seij (19), bestuurskundestudent aan de EUR, is helemaal gek van feestjes, festivals en alles wat daarbij komt kijken. Met veel plezier deelt hij zijn ervaringen in reviews en geeft hij maandelijks tips, waarin hij de mooiste Rotterdamse feesten aan bod laat komen.