Rajiv kan niet geloven dat EM hem heeft uitgekozen. “Als je het echt wil,” antwoordt hij als we hem vragen of we een artikel over hem mogen maken. “Ik heb vandaag een beetje een kater, ik hoop dat dat geen probleem is.” Rajiv Autar is 20 jaar en studeert aan de Erasmus School of Law. Hij is geboren in Dordrecht, maar zijn ouders komen oorspronkelijk uit Suriname.

Stijl

“Ik vind mijn stijl redelijk ontspannen. Ik houd ervan om comfortabele kleding te dragen, afhankelijk van hoe ik me op dat moment voel. Ik voel me graag mezelf in mijn kleding, als dat ergens op slaat. Vandaag ben ik bijvoorbeeld een beetje slaperig en moe, dus heb ik een warme en zachte joggingbroek aangedaan. Die broek voelt lekker aan en dat is precies wat ik nu nodig heb. De pet die ik vandaag op heb, is een van mijn favoriete kledingstukken. Ik draag hem best wel vaak, vooral als ik naar wedstrijden van Feyenoord ga. Als ik naar het stadion ga, doe ik graag een spijkerbroek aan. Nogmaals, ik vind het leuk om mijn kleding aan de gelegenheid aan te passen. Een van mijn waardevolste kledingstukken is een T-shirt van het merk van een van mijn vrienden. Ik draag dat shirt graag, omdat het mij het gevoel geeft dat ik bij een groep hoor. Als mensen me in dat shirt zien, weten ze dat ik bij die groep hoor en dat geeft me een trots gevoel.”

RajivAutar-008
Beeld door: Ronald van den Heerik

Feyenoord

“Ik ben een enorme fan van Feyenoord. Mijn hele leven al. Mijn vader en opa namen me al mee naar wedstrijden toen ik nog een baby was. Toen ik nog maar een peuter was, gaven mijn ouders me een seizoenskaart. In het begin ging ik alleen naar thuiswedstrijden, maar de laatste tijd ga ik ook naar uitwedstrijden. Ik houd van de club, maar het gaat veel verder dan dat. Ik houd van de hele sfeer en de vrienden die ik eraan heb overgehouden. We ondersteunen elkaar waar we kunnen en staan altijd voor elkaar klaar. Ik geniet echt van de sociale kant van wedstrijden bezoeken.”

Los Angeles

“Toen ik klaar was met mijn middelbare school wilde ik nog niet direct naar de universiteit. Ik wilde nog wat langer de tijd nemen om te beslissen wat ik wilde doen en daarom heb ik de stap gezet om naar L.A. te gaan. Ik heb er een half jaar gewoond en aan een community college gestudeerd. Het was een fantastische ervaring. Ik heb vakken gevolgd die ik hier nooit had kunnen doen, zoals zwarte geschiedenis en golf. Het systeem werkt zo dat je je eigen vakken kunt uitkiezen. Je moet een aantal studiepunten halen en je moet zelf maar zien hoe je die haalt. Je kunt het zo moeilijk maken als je zelf wil. Mijn verblijf was maar tijdelijk en toen ik terugkwam, vond ik het lastig om de draad weer op te pakken. Nu voelt het allemaal weer alsof ik nooit ben weggeweest.”