Haar zonnebril weerspiegelt het zonlicht op het Erasmus Plaza, wanneer EM haar daar aantreft. Elise Kortenback is 20 jaar. Ze is een zeer enthousiaste eerstejaarsstudente psychologie. Ze woonde in Gouda tot ze vorig jaar hiernaartoe verhuisde om aan de EUR te studeren.

Stijl

Ik moet zeggen dat ik meestal kleding draag die op een subtiele manier opvalt en uniek is. Ik hou niet zo van extravagante kleren, zeg maar. Ik ga voor sprekende kleuren of een interessante stof, daardoor is een kledingstuk voor mij uniek. Ik draag veel zwart en wit, ik hou heel erg van de minimalistische Nordic-stijl. Maar ik hou ook heel erg van jaren vijftig- en zestig-jurken. Het klinkt misschien als een rare combinatie, maar die twee stijlen houden elkaar als het ware in evenwicht. Ik ben fan van de ‘punk 90’s’-scene, ik vind die alternatieve manier van kleden die niet mainstream is inspirerend. Ik kies graag kledingstukken die iets punkachtigs hebben en die combineer ik dan met zachtere of meer rechttoe- rechtaan dingen om het effect wat te dempen.”

Elise-006
Elise Kortenbach Beeld door: Ronald van den Heerik

Rotterdam

Ik koos voor de studie psychologie aan de EUR vanwege het PGO (probleemgestuurd onderwijs). Dat is echt een groot pluspunt en tot nu toe doe ik de studie met veel plezier. De verhuizing naar Rotterdam was een hele verandering voor me. Hoewel Gouda heel dichtbij is, ademen de twee steden een heel verschillende sfeer. Gouda is echt zo’n oude stad en daar hou ik heel erg van. En Rotterdam is dan weer heel gevarieerd qua architectuur, ook als het gaat om de etnische samenstelling. Rotterdam is heel erg multicultureel. Ik denk dat mijn stijl een beetje veranderde toen ik ging studeren. Ik voel me vrijer om mezelf te uiten. Ik heb laatst een neuspiercing laten zetten. Ik had al een piercing in mijn oor, maar die is vaak bedekt. Deze nieuwe piercing is open en bloot zichtbaar, iedereen kan hem zien. Ik denk ook dat je het je niet kan permitteren om vaak nieuwe kleren te kopen als je studeert, dus dan moet je creatief omgaan met de spullen die je al hebt.”

Zwemmen

Als kind heb ik gezwommen, maar daar ben ik later mee gestopt. Ik ben van plan binnenkort weer te beginnen, als mijn neuspiercing helemaal genezen is. In mijn vrije tijd blijf ik graag op de hoogte van wat er in de wereld speelt. Ik gebruik de social media en nieuwswebsites. Als ik een interessant artikel zie op Facebook, verdiep ik me er meestal verder in op een nieuwswebsite en ga ik op zoek naar meer meningen uit andere bronnen. Ik hou ervan om met mijn vrienden opvattingen uit te wisselen en over actuele zaken te praten.”