De mannen van econometrievereniging FAECTOR hebben vrijdag, ten koste van STAR, de Excelsior Studentencup gewonnen. Bij de dames sleepte HRO de prijs in de wacht. Zij wonnen de finale van Antibarbari.

Het was dit jaar de vierde editie van de Studentencup. In totaal streden zeventien herenvoetbalteams en negen damesvoetbalteams om de titel van beste Rotterdamse studentenvereniging.

Excelsior Studentencup vierde editie3
HRO won bij de dames

Excelsior4All

De Studentencup is een van de vele maatschappelijke activiteiten van Excelsior4All. Deze stichting wil de sportparticipatie, educatie, re-integratie en veiligheid in Rotterdam stimuleren.

Volgens Niels Redert, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen-manager van Excelsior4All, kan ook Excelsior zelf hiervan profiteren. “We willen studenten één keer per jaar bij Excelsior introduceren, omdat wij denken dat dit de supporters en eventueel de sponsoren van de toekomst zijn”.

Jubileumeditie

Volgend jaar komt er zeker een vijfde jubileumeditie van de Studentencup. “We hopen dat volgend jaar iedere Rotterdamse studentenvereniging een team zal afvaardigen. Op die manier kan het toernooi meer groeien”, aldus Redert.

Bekijk de aftermovie hier.

Excelsior Studentencup vierde editie1