Studentenverenigingen voetballen op 10 april om de Excelsior Studentencup. Het is de eerste keer dat dit toernooi gehouden wordt.

In totaal zullen zestien Rotterdamse studenten- en studieverenigingen onderling de strijd aangaan op de voetbalvelden van Excelsior. Er wordt gespeeld met zeven tegen zeven. “De winnaar krijgt een onwijs grote wisselbokaal”, vertelt Jessica Hubers van Excelsior. “Daarnaast zullen de voetballers van dat team gehuldigd worden.”

Goede sfeer

Met het toernooi wil Excelsior de studenten het gevoel geven dat ze altijd welkom zijn. “De ligging achter de campussen van zowel de hogeschool als de universiteit is wat dat betreft perfect”, zegt Hubers. “We willen de studenten laten zien dat de club meer is dan voetbal, er hangt ook gewoon een hele goede sfeer.”

Trainen

Eén van de deelnemende studentenverenigingen is Histartes. Zij bereiden zich voor door donderdag met elkaar te trainen en daarnaast zijn alle spelers bij hun eigen club in training. Ze hebben daarom alle vertrouwen in een goede afloop.

Supporter

Studenten kunnen zich nog opgeven als supporter. Behalve naar het toernooi kunnen ze ook ’s avonds gratis de wedstrijd Excelsior-N.E.C. bezoeken. De studentenvereniging met de meeste supporters wint de inschrijfkosten, vijf euro per persoon, terug en een gesigneerd wedstrijdshirt. CH