Nhi Ngo is 21 en studeert Business Administration. “Mijn ouders komen uit Vietnam, maar ik ben geboren in Alkmaar.”

Stijl. “Ik zou mijn eigen stijl omschrijven als heel casual. Ik draag meestal een T-shirt, spijkerbroek en sneakers. Over het algemeen in zwart of wit. Ik houd van comfortabele kleding, heel ‘down-to-earth’. Verder draag ik vaak een grote jas, zoals ook vandaag. Toen ik naar Rotterdam verhuisde om te studeren, merkte ik dat veel mensen zich chique kleden. Dat is niet echt iets voor mij, hoewel ik soms wel een playsuit draag of iets anders chiquers. Het leuke van Rotterdam is dat je kan dragen wat je wilt, zonder dat mensen je veroordelen of nastaren. In kleinere steden als Alkmaar gebeurt dat wel. Ik voel me hier echt vrijer om mezelf te uiten. Als ik maar één kledingstuk uit mijn kast mocht houden, zou het een gestreept shirt met lange mouwen zijn. Ik heb echt iets met strepen.”

Nhi-005 Photo Ronald
“I would describe my style as very casual. I usually wear a t-shirt, jeans and a pair of sneakers. “

Favorieten. “Dansen is mijn grote passie. Ik danste al toen ik klein was. Hiphop is mijn favoriete stijl. Ik nam al danslessen in Alkmaar toen ik elf jaar was. Hiphop is ook mijn favoriete muziek, maar ik luister ook wel naar R&B. Helaas heb ik de laatste tijd geen tijd meer om te dansen, al mijn tijd gaat op aan de universiteit. Ik focus me nu helemaal op mijn studie. Uit eten gaan vind ik ook heel fijn. Mijn favoriete keuken is Indiaas, ik zou elke dag wel curry kunnen eten. Natuurlijk heeft Vietnamees ook een speciaal plekje in mijn hart. Als ik naar mijn ouders in Alkmaar ga, koken ze altijd Vietnamese gerechte voor mij. Toch blijft Indiaas mijn lievelingseten.”

Toekomst. “Ik denk dat ik later in de technologiebranche ga werken. Ik studeer nu Bedrijfskunde, maar ik heb echt iets met technologie. Ik zou graag met internettechnologie werken. Ik houd van de snelheid en het moderne ervan. Ik denk dat ik ook goed in de e-commerce zou kunnen werken. Dit najaar ga ik naar Taiwan op uitwisseling. Ik heb de universiteit daar gekozen vanwege de combinatie van bedrijfskundige en technologie-geörienteerde vakken. Het heerlijke eten daar is zeker ook een voordeel! Ik denk dat ik mijn passie voor technologie van mijn vader heb. Die was altijd aan knutselen aan computers toen ik klein was.”