De feestplanning kleurt oranje deze maand, want Koningsdag komt er weer aan. Het is een dag vol gezelligheid, heerlijke drankjes en toffe dansjes, waarbij de koningsdagfestivals als paddenstoelen uit de grond schieten. De één dichtbij huis en de ander wat verder weg, maar hé, lang leve Koning Willem-Alexander en het studenten-ov!

Kroon festival

Koningsdag 2
Beeld door: Give Soul

Wil jij wat biertjes drinken op Willy’s verjaardag met een écht Rotterdams gevoel? Waar anders vier jij je Koningsdag in dat geval dan bij het, door Give Soul gepresenteerde, Kroon Festival op het Willemsplein. Voor 15 euro heb jij hier een prachtig en uniek uitzicht op de Erasmusbrug, terwijl je geniet van de luchtige housemuziek gedraaid door artiesten als Alle Farben en de inmiddels zeer bekende Sam Feldt. Hierbij wil ik tot slot nog alle vrijgezelle studenten tippen: volgens de laatste berichten van de organisatoren zal het publiek voor het grootste gedeelte uit vrouwelijk schoon bestaan ;).

Bron: soundcloud.com

Kralingse Bos Festival

Koningsdag 3
Beeld door: Warsteiner

Met maar liefst vier podia behoort Het Kralingse Bos Festival zeker tot de leukste Rotterdamse selectie. Dit festival gaat van techno en house tot hiphop en r&b, waarbij ik jullie persoonlijk met heel veel liefde zou aanraden om van de geweldige acts bij de dagduik stage te gaan genieten. Hier komen grote namen als Marcel Dettman b2b Ben Klock en Hendrik Schwartz  die jouw Koningsdag voor 25 euro gegarandeerd tot een succes maken. Mocht je toch een ommetje willen maken om de rest van het Kralingse Bos te ontdekken, dan zou ik zeker naar de altijd even relaxte Jazzy Jeff, of de knettergekke groep De Likt gaan. De zon heb ik al besteld, het is nu aan jullie om het bier rijkelijk te laten vloeien en deze dag onvergetelijk te maken!

Bron: play.spotify.com

Nassau Festival (Amsterdam)

Koningsdag 4
Beeld door: Nassau Festival

Waarschijnlijk het meest vooruitstrevende Koningsdagfestival voor house en techno in haar puurste vorm is Het Nassau Festival. Gevestigd in het Olympisch stadion zul je hier voor 29,50 euro dansen op je favoriete deuntjes. Bijzonder aan dit festival zijn de volgende gevarieerde organisaties die hun krachten bundelen met elk hun eigen unieke stage: STRAF_WERK, REAKTOR, THUMP en De Sluwe Vos. Door de uitgesproken sound van elk van deze organisaties, zal er tijdens Koningsdag een compleet aanbod aan muziek zijn met een ijzersterke combinatie van fleurige house en keiharde duistere techno. De vraag die hier dan nog rest is de dresscode, wat nog steeds een lastig dingetje blijft met de Reaktor & Strafwerk combo. Gaan we all black of gewoon lekker oranje en rood-wit-blauwe vlaggetjes?

Tip van de maand: Ook en misschien wel juist met Koningsdag is het belangrijk om nooit en te nimmer je drankje uit het oog te verliezen. Ondanks de feestelijkheid van deze dag zijn er altijd kwaadwillende die GHB of andere verlammende drugs in je drankje kunnen stoppen, waardoor jouw feestelijke dag als een nachtmerrie kan eindigen.

Jeffrey Seij (19), bestuurskundestudent aan de EUR, is helemaal gek van feestjes, festivals en alles wat daarbij komt kijken. Met heel veel plezier deelt hij zijn ervaringen in reviews en geeft hij maandelijks tips, waarin hij de mooiste (Rotterdamse) feesten aan bod laat komen.