Rechtenfaculteit verandert naam om ongelukkige afkorting

Een Amerikaanse universiteit doopte haar rechtenfaculteit om in de ‘Antonin Scalia School of Law’. Het leek eerst een 1 aprilgrap, maar het was toch serieus.

De onlangs overleden Supreme Court judge Antonin Scalia Beeld: Stephen Masker

Een Amerikaanse universiteit besloot onlangs de rechtenfaculteit om te dopen tot de ‘Antonin Scalia School of Law’, als eerbetoon aan de onlangs overleden rechter. Maar wat gebeurt er als je dat afkort? Precies.

De afkorting ASSoL zorgde al snel na bekendmaking voor hilariteit. “Time to withdraw if you don’t want to be an asshole”, grapt iemand op Twitter. “Somebody didn’t think this through”, stelt een ander vast. Een anonieme donor zou bovendien geëist hebben dat de naam werd veranderd voordat hij dertig miljoen dollar overmaakte naar de universiteit.

De universiteit, in Virginia, vond het zelf kennelijk ook een beetje ongemakkelijk worden en heeft de naam van de faculteit aangepast naar ‘Antonin Scalia Law School’. “De oorspronkelijk naam zorgde op sociale media voor controverse over de afkorting”, aldus een verklaring.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Hiermee kun je je aanmelden voor de EM nieuwsbrief. Je krijgt elke donderdag een mail met het belangrijkste nieuws van de week. Er is een Nederlandstalige en een Engelstalige editie.

    Vragen over de nieuwsbrief? Lees eerst onze veelgestelde vragen.