Een Amerikaanse universiteit besloot onlangs de rechtenfaculteit om te dopen tot de ‘Antonin Scalia School of Law’, als eerbetoon aan de onlangs overleden rechter. Maar wat gebeurt er als je dat afkort? Precies.

De afkorting ASSoL zorgde al snel na bekendmaking voor hilariteit. “Time to withdraw if you don’t want to be an asshole”, grapt iemand op Twitter. “Somebody didn’t think this through”, stelt een ander vast. Een anonieme donor zou bovendien geëist hebben dat de naam werd veranderd voordat hij dertig miljoen dollar overmaakte naar de universiteit.

De universiteit, in Virginia, vond het zelf kennelijk ook een beetje ongemakkelijk worden en heeft de naam van de faculteit aangepast naar ‘Antonin Scalia Law School’. “De oorspronkelijk naam zorgde op sociale media voor controverse over de afkorting”, aldus een verklaring.