Op de nieuwe Internationale Studentenbarometer (ISB) prijkt de Erasmus Universiteit bovenaan de ranglijst van meest multiculturele universiteiten van Nederland. Van de 159 onderzochte universiteiten wereldwijd staat de EUR zelfs derde. Over hun financiële situatie zijn de Rotterdamse internationals minder tevreden.

Elk jaar enquêteert het bureau i-graduate internationale studenten over hun universiteit. Over het geheel genomen wordt de Erasmus Universiteit van de Nederlandse universiteiten als tweede beoordeeld met een tevredenheid van 90 procent.

De EUR doet het vooral goed op het gebied van colleges: 92 procent van de studenten is tevreden over het gebruik van Engels door docenten, 94 procent beoordeelt de kennis van die docenten als goed en ook de inhoud van de colleges krijgt een score van 90 procent tevredenheid.

Gezellig!

Een ander sterk punt van Rotterdam als stad voor internationale studenten is het sociale aspect. De EUR behoort tot de wereldwijde top als het gaat om vrienden maken en de ‘international classroom’. Ook op het gebied van veiligheid staat de universiteit heel hoog, net als bijna alle andere Nederlandse universiteiten.

Minpunt van studeren in Rotterdam zijn de financiën. De kamerhuurkosten, mogelijkheden om geld te verdienen en financiële steun worden met respectievelijk 44, 36 en 31 procent tevredenheid veroordeeld. Daarmee staat de universiteit wereldwijd bijna onderaan. Ook is het lastig voor internationale studenten om in Rotterdam een kamer te vinden.

Onderzoek

I-graduate onderzoekt en vergelijkt met de jaarlijkse International Student Barometer (ISB) bde manier van besluitvorming, verwachtingen, percepties en intenties van internationale studenten. Voor deze ISB, afgenomen in de herfst van 2015, werden wereldwijd meer dan 142.000 studenten ondervraagd, waaronder meer dan 5.350 (respons 1.650) bij de Erasmus Universiteit en bijna 8.000 bij acht Nederlandse hoger onderwijsinstellingen.

Read our English page for international students