Drie Nederlandse studenten overleven dodelijk busongeluk in Spanje

Onder de zestig passagiers vielen 43 gewonden en dertien doden bij het busongeluk in de Spaanse stad Tarragona. Studenten Joost Opstelten en Dennis Schouten hadden allebei geen schrammetje.

Beeld: F. Fortinguerra

In Spanje is zondagochtend een touringcar met zestig studenten verongelukt. Dertien van hen zijn omgekomen en 43 raakten gewond. Er zaten ook drie Nederlanders in de bus, maar die hebben het overleefd.

In de bus zaten uitwisselingsstudenten uit allerlei landen. Ze reden van een feest in Valencia terug naar Barcelona toen de bus op een auto botste. De bus was de achterste van een colonne van vijf. De studenten in de voorste vier bussen hoorden pas in Barcelona van het ongeluk, meldt El Mundo.

Eén stoel naar links

In het AD doet een van de Nederlandse passagiers zijn verhaal. “Ik drink nu koffie met mijn ouders. Eén stoel naar links of naar rechts en we hadden hier misschien een heel ander gesprek gevoerd” vertelt Joost Opstelten (23) uit Utrecht aan de krant. Hij zat samen met Dennis Schouten (23) uit Leiderdorp in de bus. De identiteit van de derde Nederlander is nog niet bekendgemaakt.

Beide studenten zijn na het ongeval opgevangen door slachtofferhulp. Of ze nog doorgaan met hun uitwisseling in Barcelona weten ze nog niet. Over de oorzaak van het ongeluk is nog weinig bekend. Waardoor de chauffeur uit de bocht vloog is bijvoorbeeld nog niet duidelijk. Hij had in ieder geval geen alcohol of drugs gebruikt.

Deel dit artikel