Jeffrey Seij (19), bestuurskundestudent aan de EUR, is helemaal gek van feestjes, festivals en alles wat daarbij komt kijken. Met heel veel plezier deelt hij zijn ervaringen in reviews en geeft hij maandelijks tips, waarin hij de mooiste Rotterdamse feesten aan bod laat komen.

Deze maand is er letterlijk voor elk wat wils in Rotterdam. Je kan op je slippers met witte sokken naar Hef’s verjaardag, als Paashaas op je Nike Air Max stampen bij de Easter Edition van Rotterdamse Rave, of je voetjes van de vloer gooien bij Tears.

Verjaardag

Hef
Beeld door: Annabel

Hef Bundy is inmiddels een begrip in de Nederlandse rapscene. Wie hem en zijn nummers nu nog niet kennen, moet de afgelopen jaren wel onder een steen hebben geleefd. Op 18 maart is de rapper jarig en hij viert dit met Hef’s Birtday Bash in Annabel. Iedereen is uitgenodigd voor dit mooie feestje, waar niet alleen Hef, maar ook onder anderen zijn broertje Crooks, en halfbroer Adje zullen optreden. Een kaartje kost maar een tientje, dus haal je badjas, je witte sokken en je slippers uit de kast, en ik zie je daar!

Raven is leven

‘Rotterdam is Rave. Rotterdam is Techno.” Met deze wijze woorden in het achterhoofd zal Rotterdamse Rave: Easter Edition op 24 maart de Maassilo op zijn grondvesten doen trillen. De keiharde line-up, met artiesten als Len Faki, Blawan, Tommy Four Seven en Sam Paganini, zorgen voor zeer hoge verwachtingen, waarbij ik mijzelf afvraag of de Maassilo na deze editie nog wel overeind zal staan. Ik ben er helemaal klaar voor, jullie ook?

Bron: soundcloud.com

Hypnotisch goed

Tot slot is er het feest Tears, dat op zaterdag 26 maart in Annabel zal plaatsvinden. Deze nacht, gebracht door de samenwerking van twee van Rotterdams meest toonaangevende clubavonden Niko en Yardbird, wordt onvergetelijk en staat garant voor verrassingen. De vibes en deuntjes die hier door Annabel vliegen, zullen variëren van chill, mellow, mediative en down-tempo tot hardere hip-hop instrumental beats waarbij de drums zeker niet zullen ontbreken. Totdat je de eerste vroege vogels hoort fluiten, dans jij hier je voetjes eraf op de heerlijke hypnotische geluiden van artiesten als Bonobo, Palmbomen II en Jeff Solo.

 

Bron: soundcloud.com

Tip van de maand: koop nooit hardcopy kaartjes van louche figuren die voor de ingang van een feest hun zogenaamde ’te veel gekochte’ kaartjes staan te verkopen.