Op een lege krat naar een aanstormende band luisteren of een theatershow kijken vanuit een inbouwhoogslaper. Dat kan maar een ding betekenen: donderdag 25 februari is het tijd voor Stukafest 2016, waar studentenkamers veranderen in heuse cultuurpodia.

In verschillende studentenkamers in Rotterdam-West kun je naar muzikanten luisteren, theatervoorstellingen bekijken of meedoen aan workshops. Omdat je maar drie optredens kunt bezoeken, belde EM Stukafestvoorzitter Eva Lemstra over haar ideale route richting het eindfeest. Welke drie studentenkamers mag je donderdagavond niet missen?

Poëtische improvisatie

Ronde 1 (20.30-21.00 uur): “Een nuchtere Hollander, die ook met een biertje in de hand goed te volgen is”, zo omschrijft Lemstra de Rotterdamse dichter Lars van der Werf. “Met Versjes van Lars moet je de avond beginnen.” Niet alleen omdat het optreden aan de Coolhaven wat verder uit de richting is, maar vooral omdat het de diversiteit van het Stukafestaanbod volgens Lemstra goed weergeeft. “Bovendien zal hij als het niet te druk is geïmproviseerde versjes op maat maken.”

https://www.youtube.com/watch?v=sWgXFurxOFg
Bron: www.youtube.com

Psychedelische Oekraïners

Ronde 2 (21.30-22.00 uur): Als het aan de voorzitter van Stukafest 2016 ligt, fiets je vervolgens over de Heemraadssingel richting Adriaan Mildersstraat voor de Oekraïense band Grisly Faye. “Geen enkel optreden is ooit hetzelfde”, zegt Lemstra. “Het belooft een wat chaotische, psychedelische show te worden. Heerlijk om jezelf daarin te verliezen.”

Bron: www.youtube.com

Ritme opdoen voor de afterparty

Ronde 3 (22.30-23.00 uur): Voor de derde ronde adviseert Lemstra de percussieworkshop van drummer en percussionist Ulas Aksunger op het Middellandplein. Het is precies wat Stukafest zo uniek maakt: in de intieme setting van een kleine studentenkamer met z’n allen muziek maken en bewegen onder leiding van een kunstenaar. “Het is de bedoeling dat iedereen meedoet met de ritmes van Ulas Aksunger. En het geeft ook nog eens de goede vibe om vervolgens op de afterparty in Rotown te gaan dansen bij dj’s Damoon en Steven Pieters.”

Bron: www.youtube.com

Kaarten voor een hele avond (drie rondes en het eindfeest) kosten 14,50 euro, maar je kunt ook voor 5,50 euro een losse ronde of voor 2 euro het eindfeest in Rotown bezoeken. Tot op de avond zelf zijn de kaarten te bestellen. Sommige rondes zijn al uitverkocht, dus wees er snel bij. Voor meer informatie kun je terecht op de website van Stukafest.