Alle namen voor het Rotterdamse Stukafest zijn bekend. Ook is de voorverkoop van kaartjes inmiddels begonnen. Wat kun je eigenlijk verwachten tijdens deze editie van het studentenkamerfestival?

“Er is gekozen voor veel verschillende acts zodat alle genres worden aangedaan”, vertelt Vivian Kouwenhoven van de organisatie van Stukafest. Er is dan ook van alles te zien en beluisteren op het festival, van filmmakers tot dichters en van rap tot jazz. Alle optredens vinden plaats in een studentenkamer in het centrum van Rotterdam; hierdoor wordt een intieme sfeer gecreëerd. De avond is verdeeld over drie rondes zodat je verschillende artiesten kunt bekijken.

Jazz

Dit jaar zijn er enkele artiesten die invloeden vanuit de jazzcultuur meenemen in hun acts. Zo kun je luisteren naar Bruno Ferro Xavier de Silva en Collective Joop. Beide combineren jazz met andere genres. Ook kun je een workshop charleston dansen door Joost en Deirdre van dansstudio Swing in Rhythm in Rotterdam.

Poëzie

Ook is er veel poëzie tijdens deze editie. Zowel ‘spoken word poetry‘ als gedichten komen aan bod. Performing en visual artiest Melanin Kris combineert poëzie met muziek en freestyle storytelling. Versjes van Lars (Lars van der Werf, een in 1987 geboren plezierdichter en schrijver uit Rotterdam) schrijft, zoals de naam al doet vermoeden, versjes voor zijn publiek.

Comakijken

NNTWEE geeft tips voor ‘comakijken’, iets wat met de komst van Netflix naar Nederland een waar fenomeen is geworden. Voor wie ook daadwerkelijk van plan is om te gaan comakijken tijdens Stukafest is er filmplatform DZIGA, filmmakers van het platform laten tijdens de avond hun beste werk zien.

Internationaal

Niet alleen Nederlandse artiesten laten zien wat ze kunnen, ook artiesten uit het buitenland komen naar Rotterdam om de studentenkamers te vullen. Grisly Faye is een act uit Oekraine die “urbanistic and sometimes paranoid music” laten horen. Nele needs a Holiday is een act die bij onze zuiderburen vandaan komt en over alledaagse tragedies zingt. Moon Tapes is een Nederlandse act met internationale bekendheid, de band zorgt voor de Indie invloeden op het festival. De Duitse Ulas Aksunger bespeelt verschillende slaginstrumenten en verwerkt meerdere genres in zijn optreden.