Een sociaal experiment met koptelefoons en hypnotisering, een Canadees die grapt over Nederlanders, en feestpunkers waarbij zelfs de politie een kijkje kwam nemen. Dat kan alleen op Stukafest. Gelukkig hadden we een camera bij ons.

Op de vooravond van vrijdag de 13e, februari 2015, keek iedere student reikhalzend uit naar het enige festival waar je ongeoorloofd herrie kan maken in je kamer terwijl vreemden toekijken. Herrie werd voorgeschoteld door de vuige feestpunkers van Orgaanklap; waar er flink werd gedanst, gemosht en gelebberd – net zo hard tot de politie van zich liet horen. Zo hoort een feest te eindigen, nietwaar? Bekijk de foto’s en oordeel zelf.

 

 

 

Dwalen in Room C

Voor stille-wateren-diepe-gronden-types was er ook Room C, een sociaal experiment van Roel Heremans. Met een koptelefoon op en je ogen dicht moest je je zien te manoeuvreren door de kamer, terwijl een voice over je in een hypnose bracht. Verder kan de redactie geen spoilers geven: doe een keer mee en laat je verrassen. Een waardig alternatief voor een muziekact.

Trollen met Neil Robinson

Dan was er nog de Canadese moppentapper Neil Robinson die (soms wat halfwarme) grapjes maakte over Sinterklaas, stamppot, het fietsverkeer en alles wat typisch Hollands is. Zijn inzet werd soms ontvangen met geforceerd gegrinnik en soms met een hartelijke schaterlach. Uiteindelijk telt alleen dat laatste mee.

Stukafest Rotterdam, het was een mooie avond vol variatie. We zijn er volgend jaar weer bij. NB