Tentoonstelling ‘Nieuw’ in de Erasmus Gallery

De tentoonstelling met allemaal werken die nooit eerder te zien waren op de Erasmus Universiteit is nog tot 18 maart te bezichtigen.

Beeld: Rowan Nieuwland

In de Erasmus Gallery is een nieuwe tentoonstelling te zien. Er zijn werken te bezichtigen die nog niet eerder te zien waren op de campus. Het gaat voornamelijk om werken die in 2014 en 2015 zijn gekocht.

In de collectie, die de toepasselijke naam ‘Nieuw’ heeft, zijn werken te zien van onder andere Ellen Kooi, Erwin Olaf en Hamid El Kanbouhi. “Erwin Olaf is een sterke aanvulling, deze Nederlandse fotograaf hadden we nog niet in de collectie.”, zegt Anne Clement van Vugt van kunstzaken.

Kunstwerken voor de Erasmus Universiteit worden aangeschaft door de kunstcommissie van de universiteit. “Een aantal van de werken zullen na afloop van de tentoonstelling als groep gepresenteerd worden. Ook is er rekening gehouden met de kunstuitleen voor medewerkers. De werken passen goed op de kantoorwanden”, aldus voorzitter van de kunstcommissie Steven Lamberts.

Ook is er gekeken naar grote renovaties zoals van de universiteitsbibliotheek. “In de bibliotheek zijn er bijvoorbeeld veel grote wanden, vandaar dat we ook wat grotere werken hebben aangeschaft.” Bij de tentoonstelling zijn zowel foto’s als schilderijen te zien.

Internationaler

“We kopen veel moderne kunst. In het begin werd er veel Nederlandse en Rotterdamse kunst gekocht, de laatste tijd kopen we ook meer internationale werken, met het oog op de internationalisering van de campus. Bij het kopen kijken we of het jonge mensen aanspreekt maar ook of het past bij de inrichting van een gebouw. Twee a drie keer per jaar gaan we met zoveel mogelijk leden van de commissie naar een art fair, daar kijken we wat bij de collectie past en kopen we dat eventueel”, zegt Lamberts.

De tentoonstelling is tot 18 maart te zien.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Hiermee kun je je aanmelden voor de EM nieuwsbrief. Je krijgt elke donderdag een mail met het belangrijkste nieuws van de week. Er is een Nederlandstalige en een Engelstalige editie.

    Vragen over de nieuwsbrief? Lees eerst onze veelgestelde vragen.