EBV Baros Dames 1 heeft zaterdag de regioderby tegen Green Eagles in Rotterdams voordeel beslist. In een gezellig drukke zaal op campus Woudestein duurde het lang voordat de speelsters van Baros afstand namen. Pas in het vierde en laatste kwart werd de moegestreden verdediging van Green Eagles ondersteboven gespeeld: 76-56. Baros staat nu op een gedeelde eerste plaats in de Vrouwen Senioren Promotiedivisie.

De dames van trainster Selma Rooseboom waren het nieuwe jaar in de Vrouwen Senioren Promotiedivisie goed begonnen met twee overwinningen op rij (waaronder een 82-59 winst tegen Green Eagles). Vorige week werd er echter een nederlaag geleden tegen De Groene Uilen. De studentes waren er dus op gebrand om zich in eigen huis te herpakken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Beeld door: Jack Parker

Baros ging het eerste kwart dan ook goed van start. De thuisploeg domineerde en liet Green Eagles meteen zien wat het in huis heeft. De bezoekers leken ietwat onder de indruk van de vliegende start van Baros: ze speelden slordig en leden veel balverlies. De fanatieke Maassluise bank moest ervoor zorgen dat Green Eagles de schroom van zich afgooide. Het spel golfte hierna op en neer. Beide partijen speelden wisselvallig en dat resulteerde in een aantal mooie punten afgewisseld met ogenschijnlijk onmisbare missers. Bij rust stond er een 36-24 tussenstand op het scorebord.

Niet secuur genoeg

Baros Dames 1 tegen Green Eagles
Beeld door: Jack Parker

Ook in het derde kwart lukte het Baros niet om verder weg te lopen van de tegenstander. De thuisploeg was niet secuur genoeg in de afronding. Green Eagles leek zich te realiseren dat er misschien wel wat te halen viel in Rotterdam. De bezoekers zetten een tandje bij, maar dichterbij dan een 48-39 achterstand kwamen ze niet.

In het begin van het laatste kwart bleef Baros slordig omgaan met de kansen die het kreeg. De tegenstander uit Maassluis zat er echter doorheen. Dit gaf de thuisploeg de gelegenheid om zonder al te veel moeite de wedstrijd uit te spelen. Gesteund door de fanatieke aanhang wist Baros alsnog gemakkelijk uit te lopen. In de laatste vijf minuten liet het zien wel degelijk een aardig potje te kunnen basketballen. Dit leverde uiteindelijk een ruime 76-56 overwinning op.

‘Aan het einde zaten we in een flow’

Nummer vier van Baros Yvette Adriaans (studente Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek aan Avans Breda) gaf na de overwinning aan niet tevreden te zijn over de defence. ‘’Verdedigend lieten we het liggen. We voerden de dingen die we hadden afgesproken niet goed uit.’’ Niettemin is Adriaans ervan overtuigd dat haar team veel beter kan. ‘’Aan het einde zaten we in een flow en waren we meer gefocust. Dan zie je dat we defensief goed genoeg zijn om deze tegenstander te stoppen.’’