Start-ups krijgen in Rotterdam ruimte genoeg om zich te ontwikkelen, maar niet om te groeien stellen alumnus Fabian Dudek (23) en hoogleraar ondernemerschap Justin Jansen donderdag in het Algemeen Dagblad.

Fabian Dudek richtte als student aan de Erasmus Universiteit Nestpick op, een huizenverhuursite. Inmiddels is hij verhuisd naar Berlijn. “Rotterdam telt te weinig investeerders in nieuwe ondernemingen, te weinig goed opgeleid personeel en de universiteit doet te weinig om het ondernemersklimaat aan te jagen,” geeft Dudek als reden voor zijn verhuizing op.

Weinig doorgroeimogelijkheden

Hoogleraar Ondernemerschap Justin Jansen is het met hem eens. “Het ontbreekt Rotterdam aan investeringsbedrijven die de start-ups in de stad kunnen houden,” stelt Jansen in hetzelfde artikel. “Rotterdam heeft weliswaar bedrijvenkraamkamers als het Erasmus Centre for Entrepeneurship, maar de stad biedt nog te weinig doorgroeikansen.”

De havenstad is nog niet de start-upstad die ze graag wil zijn, maar Dudek heeft nog hoop. “Silicon Valley is ook niet in een paar jaar gebouwd.”