De legendarische studentenkroeg Plan C gaat binnenkort weer open. Vijf jaar geleden moest de kroeg vanwege geluidsoverlast dicht. De nieuwe eigenaar wil de kroeg nu toch weer een plek in het Rotterdamse uitgaansleven geven.

De heropeningsplannen worden op de facebookpagina van de kroeg met enthousiasme ontvangen. Honderden voormalige vaste klanten zijn daar al herinneringen aan het ophalen. Plan C opende in 1981 voor het eerst haar deuren. Vanaf dat moment werd de kroeg steeds populairder onder de Rotterdamse studenten. De gezellige ligging aan de Oude Haven zorgde ervoor dat er op een mooie lentedag ook lekker op het terras gezeten kon worden. Toen de kroeg vanwege geluidsoverlast in 2011 haar deuren moest sluiten was dat het einde van een tijdperk. Sindsdien stond het pand leeg.

Geen geluidsoverlast meer

“Er komt een vloer met verschillende lagen in het café, deze vloer ligt los van de muren. Dit moet voorkomen dat de bewoners van de huizen boven de kroeg opnieuw met veel geluidsoverlast te maken krijgen. Ook zullen we gaan werken met beveiligers die aan het einde van de avond zorgen dat de bezoekers rustig de Oude Haven verlaten”, zegt Mitchell Hettema van Plan C. Behalve een nieuwe vloer wordt ook de rest van de oude kroeg verbouwd. “We gaan echt voor de uitstraling van een kroeg. Je moet dan denken aan veel steigerhout en bruine elementen. Om toch nog een moderne uitstraling te creëren hangt er achter de bar LED-verlichting.”

Niet alleen de studenten van nu zijn welkom in de kroeg, ook voor de bezoekers van vroeger moet het weer echt een ontmoetingsplaats worden. “Op donderdagavond gaan we een studentenavond organiseren. Op vrijdag komt er een band spelen, deze is vooral bedoeld voor de oude bezoekers van Plan C, later op de avond zal de band worden overgenomen door een DJ. Ook op zaterdagavond zullen we gaan werken met DJ’s.”

Restaurant

Behalve voor een avond uit kun je ook terecht bij Plan C voor een lunch of etentje in het restaurant. Afgelopen maandag begon de verbouwing van het oude pand. “Waarschijnlijk openen we in een van de eerste twee weekenden van april onze deuren. De bedoeling is dan dat we een opening organiseren met artiesten die vroeger ook in Plan C kwamen.” Welke artiesten dat zijn en wanneer de opening precies is kan nog niet met zekerheid gezegd worden.