Universiteit investeert zes miljoen extra per jaar in onderwijs

De Erasmus Universiteit loopt vooruit op extra overheidsinvesteringen in 2018. Dan komt het geld beschikbaar dat vrijkomt door de invoering van het leenstelsel

Beeld: Universiteit investeert zes miljoen extra per jaar in onderwijs

De Erasmus Universiteit stelt voor 2016 en 2017 zes miljoen euro extra beschikbaar om het onderwijs te verbeteren. De universiteit loopt daarmee vooruit op de verwachte miljoenen die het ministerie van Onderwijs extra gaat investeren dankzij de komst van het studievoorschot.

De universiteit gaat twee van de zes miljoen euro in het Innovatiefonds stoppen, voor ‘faculteitsoverschrijdende’ projecten. De overige vier miljoen wordt op basis van de studentenaantallen verdeeld over de faculteiten.

Extra bedrag voor snelle maatregelen

Per direct komt er daarnaast nog een bedrag van zes miljoen euro beschikbaar voor snelle maatregelen: projecten die op heel korte termijn de kwaliteit van het onderwijs kunnen verbeteren. Daarvoor komen momenteel nog voorstellen binnen. De eerste voorstellen die zijn binnengekomen, gaan vooral over betere ondersteuning van kleinschalig onderwijs, verbetering van studiematerialen en meer studentenbegeleiding- en coaching.

Met de voorinvesteringen wil het College van Bestuur de kwaliteit van het onderwijs voor studenten verbeteren. De manier waarop het geld besteed wordt is niet door het ministerie vastgelegd. Wel verwacht minister van Onderwijs Jet Bussemaker een verdeling van ongeveer 60 procent aan extra personeel en 40 procent aan overige zaken.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Hiermee kun je je aanmelden voor de EM nieuwsbrief. Je krijgt elke donderdag een mail met het belangrijkste nieuws van de week. Er is een Nederlandstalige en een Engelstalige editie.

    Vragen over de nieuwsbrief? Lees eerst onze veelgestelde vragen.