Bij tramhalte Oude Plantage zijn rouwadvertenties opgehangen voor trampoes Ake. Op de posters staat “Veel te vroeg heengegaan. Rust zacht,’trampoes’ Ake”.

trampoes rouwadvertentie tramhalte oude plantage (4)

Het favoriete knuffelbeestje van veel EUR-studenten overleed vorige week, waarschijnlijk aan een oorinfectie. Op zijn Facebookpagina wordt de posteractie erg gewaardeerd: “Bij zijn eigen halte een mooie memorial”, schrijft Mirel Mirel. “Een heel mooi gebaar”, schrijven anderen.

De RET kon op korte termijn niet achterhalen wie precies verantwoordelijk was voor de posters. Volgens baasje Silke Reijngoud hebben medewerkers van het onderhoudsbedrijf van de tramhokjes de posters opgehangen. Ze noemt de actie zelf ook een ‘ontzettend tof en lief gebaar!’.

Trampoes Ake werd 12 jaar. Enkele maanden geleden werd hij ‘wereldberoemd’ toen internationale media over zijn Facebookpagina berichtten. Hij heeft daar maar liefst 32.000 likes.