Trampoes geëerd met rouwadvertentie op tramhalte Oude Plantage

Actie voor trampoes Ake krijgt veel waardering op Facebook

Bij tramhalte Oude Plantage zijn rouwadvertenties opgehangen voor trampoes Ake. Op de posters staat “Veel te vroeg heengegaan. Rust zacht,’trampoes’ Ake”.

Het favoriete knuffelbeestje van veel EUR-studenten overleed vorige week, waarschijnlijk aan een oorinfectie. Op zijn Facebookpagina wordt de posteractie erg gewaardeerd: “Bij zijn eigen halte een mooie memorial”, schrijft Mirel Mirel. “Een heel mooi gebaar”, schrijven anderen.

De RET kon op korte termijn niet achterhalen wie precies verantwoordelijk was voor de posters. Volgens baasje Silke Reijngoud hebben medewerkers van het onderhoudsbedrijf van de tramhokjes de posters opgehangen. Ze noemt de actie zelf ook een ‘ontzettend tof en lief gebaar!’.

Trampoes Ake werd 12 jaar. Enkele maanden geleden werd hij ‘wereldberoemd’ toen internationale media over zijn Facebookpagina berichtten. Hij heeft daar maar liefst 32.000 likes.

Deel dit artikel

Wat gebeurt er allemaal op deze universiteit?AgendaLees meer EM-verslaggeefster Tara Lewis vraagt iedere maand aan een thuiswoner: mag ik met je mee? Deze maand stapte ze met T… twitter.com/i/web/status/93183… @ErasmusMagKroegen van RotterdamMeer informatie »