Trampoes geëerd met rouwadvertentie op tramhalte Oude Plantage

Actie voor trampoes Ake krijgt veel waardering op Facebook

Bij tramhalte Oude Plantage zijn rouwadvertenties opgehangen voor trampoes Ake. Op de posters staat “Veel te vroeg heengegaan. Rust zacht,’trampoes’ Ake”.

Het favoriete knuffelbeestje van veel EUR-studenten overleed vorige week, waarschijnlijk aan een oorinfectie. Op zijn Facebookpagina wordt de posteractie erg gewaardeerd: “Bij zijn eigen halte een mooie memorial”, schrijft Mirel Mirel. “Een heel mooi gebaar”, schrijven anderen.

De RET kon op korte termijn niet achterhalen wie precies verantwoordelijk was voor de posters. Volgens baasje Silke Reijngoud hebben medewerkers van het onderhoudsbedrijf van de tramhokjes de posters opgehangen. Ze noemt de actie zelf ook een ‘ontzettend tof en lief gebaar!’.

Trampoes Ake werd 12 jaar. Enkele maanden geleden werd hij ‘wereldberoemd’ toen internationale media over zijn Facebookpagina berichtten. Hij heeft daar maar liefst 32.000 likes.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Hiermee kun je je aanmelden voor de EM nieuwsbrief. Je krijgt elke donderdag een mail met het belangrijkste nieuws van de week. Er is een Nederlandstalige en een Engelstalige editie.

    Vragen over de nieuwsbrief? Lees eerst onze veelgestelde vragen.