Trampoes Ake overleden

De beroemde 'huiskat' van tramhalte Oude Plantage is maandag overleden

Trampoes Ake is afgelopen maandag overleden, meldt het Algemeen Dagblad woensdagochtend. De kat, die jarenlang tramhalte Oude Plantage als vaste stek had, overleed waarschijnlijk aan de gevolgen van een oorontsteking.

De kat kreeg dit jaar internationale media-aandacht, dankzij de populaire facebookpagina waar passagiers van tram 21 en 24 en voorbijlopende studenten foto’s van het zwart-witte dier deelden. Ake had inmiddels zelfs een eigen T-shirtlijn.

Op de facebookpagina was ook te volgen hoe het ging met de oorontsteking van de kat. De afgelopen maand vroegen bezoekers steeds vaker hoe het met Ake ging, omdat het stil bleef op de pagina. Sinds woensdagochtend stromen ook de condoleances binnen.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Hiermee kun je je aanmelden voor de EM nieuwsbrief. Je krijgt elke donderdag een mail met het belangrijkste nieuws van de week. Er is een Nederlandstalige en een Engelstalige editie.

    Vragen over de nieuwsbrief? Lees eerst onze veelgestelde vragen.