De Rotterdam School of Management (RSM) verandert de toelatingseisen voor alle masters. Zelfs studenten die een ’thuisbachelor’ bij de RSM hebben gehaald, moeten vanaf 2017 een gemiddelde van 7,0 hebben om te mogen beginnen aan een master. Wat vinden EUR-studenten daarvan?

Campustalk Ronny RSM masters
Ronny de Jong

Ronny de Jong, 19 jaar. Studeert zowel Economie als Rechten.

“Ik denk dat het een goede zet is om een barrière in te voeren bij een gemiddelde van onder de 7,0. Veel studenten die ternauwernood hun bachelor halen bij de RSM hebben het echt moeilijk tijdens de masterfase. Door een hogere drempel in te voeren krijg je betere masterstudenten. Mensen die een zes kunnen halen, kunnen ook wel een zeven halen als ze zich iets meer inzetten. En studenten die dat niet redden, zullen het waarschijnlijk toch zwaar krijgen tijdens de master. Eigenlijk vind ik dat deze regel voor alle masters aan de EUR logisch zou zijn.”

Campustalk Lily RSM Masters
Lily Jiang

Lily Jiang, 21 jaar, uit Canada. Uitwisselingsstudent bij Communicatie en Media.

“Ik denk dat het rechtvaardig is. Ten eerste, het maakt het masterprogramma prestigieuzer. Ten tweede, mensen gaan harder werken om toegelaten te worden, wat leidt tot betere studenten. De RSM is ook een gerenommeerde faculteit, waar het waarschijnlijk nodig is om vaardigheden te hebben om de studie aan te kunnen. Een toelatingseis van 7,0 gemiddeld helpt daar wel bij.

Ik ben een uitwisselingsstudent en ik studeer Global Business and Digital Art in Canada. In mijn studie moet ik een 7,5 halen om er in te mogen blijven. In dat opzicht is de verandering bij de RSM wel in lijn met internationale standaarden, wat betreft toelatingseisen.”

Campustalk Jennifer RSM Masters
Jennifer Griekspoor

Jennifer Griekspoor, 22 jaar, Nederland. Studeert Pedagogische Wetenschappen.

“Ik vind het geen eerlijke regel. Tijdens je studie kunnen een hoop factoren je prestaties beïnvloeden. Dit kan te maken hebben met privé- of familieomstandigheden. Het hoeft helemaal niet te betekenen dat je een slechte student bent. Een eis van 6,0 als gemiddelde is okee, maar 7,0 is een beetje te veel.

De beredenering hierachter lijkt te zijn dat het studeren bij de RSM prestigieuzer maakt. Dat snap ik, maar je moet jezelf ook afvragen: wat wil je? Meer prestige of meer goede professionals? Voor mij is het antwoord wel duidelijk.”