Een uitverkochte Eurekaweekeditie, een spectaculair begin met optredens en inspirerende speeches in de De Doelen, maar dan toch die regen. Steeds die regen. Zondagochtend leek het allemaal nog mee te vallen en dus besloot de Eurekaweekcommissie niets te veranderen. “We dachten nog dat het zou opklaren”, vertelt Nadia Dijkstra, “maar in de avond was het duidelijk dat het regenprogramma ingezet moest worden.”

Pushberichten
“De mensen die daarover gaan waren toen al naar huis, dus we hebben vanochtend heel vroeg gemaild en gebeld.” Het regenplan stond gelukkig al klaar en vanuit de campus werkte iedereen goed mee. Toch werd de mededeling vanochtend rond 11.00 uur verstuurd. Dijkstra: “We sturen pushberichten pas wanneer ze relevant zijn en op dat moment gingen er mensen richting de campus.”

Toch anders
Bij het University Support Centre kregen ze om 6.30 uur al het mailtje binnen. “Ze hebben ons ook gebeld en alles verliep soepel”, vertelt Daisy Zevenbergen. “De zaal stond al leeg voor de biercantus morgenavond, ze konden er dus zo in.” De meeste stands en verenigingen kregen het bericht gelukkig op tijd te horen vanochtend. Ook bij Cedo Nulli waren ze nog niet begonnen met het opzetten van hun gladiatorenkussen. “Het kussen was nog onderweg, dus we hebben niets hoeven verhuizen, maar het is toch jammer van de regen. De sfeer en de vibe is toch anders als iedereen buiten met mooi weer op het gras kan zitten met een biertje”, aldus Lucia van der Stam van Cedo Nulli.[:]