Al was de couscoussalade een beetje smakeloos, de fetablokjes erdoorheen waren wel lekker. Net als het stokbrood en de hamburgers. Máár de kipsaté en vleugeltjes waren erg goed bij de Navigators Studentenvereniging Rotterdam (NSR)! De Christelijke studentenvereniging kreeg maandagavond Eurekagroepjes over de vloer voor het diner.

Goeie afvalservice
Het bestek gaat snel kapot, vertelt deze Eurekagroep aan EM, maar de afvalservice is goed geregeld. En inderdaad: iemand loopt af en aan met een vuilniszak om plastic bordjes en bestek in te mikken. “Ze hebben wel hun best gedaan om het gezellig te maken met vlaggetjes en lampjes”, roept een van de gidsen tussendoor. Na een hartelijk welkom worden ze uitgenodigd voor een rondleiding in het statige pand aan het Eendrachtsplein, maar die sloeg de groep over: “We hebben echt honger”, geeft Cavoa van der El toe.

Christelijke vereniging
Dat ze te gast zijn bij een Christelijke vereniging is niet per se duidelijk voor de groep, hoewel een persoon wel had verwacht dat ze zouden bidden voor het eten. Een studentenvereniging met een religieuze grondslag is sowieso geen voorwaarde voor de groep; “gezelligheid”, “jezelf tegenkomen” en “je thuis voelen” zijn belangrijker. “Een gemengde vereniging heeft wel de voorkeur” en jawel: de aanwezigheid van leuke/knappe/lekkere jongens en meiden is ook wel belangrijk bij de keuze voor een vereniging, al geeft niet iedereen dat even hardop toe..[:]