Hoewel het lustrumjaar van Laurentius al in december inging, begint het echte werk pas op 9 mei. Dan trapt de vereniging af met het ‘Lustrum Mei Feest’ en staat de rest van de maand bol van de festiviteiten. Ook niet-Laurentianen kunnen een feestje of festival meepikken. De leukste drie lustrumactiviteiten voor (niet)leden op een rijtje.

Onlangs werd de locatie van de lustrummaand bekendgemaakt. Alle lustrumfeestjes vinden plaats aan de Prins Alexanderlaan 37 waar een binnen- en buitenterrein is gereserveerd voor de verschillende soorten activiteiten.

Het Lustrum Mei Feest op 9 mei – 100 jaar live

Wat kun je hier doen: hier kun je meelallen met de Laurentiaanse bands van toen en nu. Zin in een potje rockcovers? Dan ben je hier aan het juiste adres. Moet je wel 17,50 euro voor neertellen.

Food Festival op 17 mei – Meat The Family

Wie kom je hier tegen: De culinaire connaisseur die zich graag waant op de Rollende Keukens, het foodfestival Trek of “ieder ander vreetding met hippe biertjes en een saladebar”. Hoewel het op zulke festivals best prijzig is, krijg je bij Meat The Family voor een studentenprikkie een pizzapunt of rol sushi.

Schade: gratis toegang.

Het Slotfeest op 22 mei – Doorgedraaid

Waarom zou je hierheen willen: Omdat je misschien net klaar bent met je tentamens of scriptie en zin hebt in de zomervakantie? Omdat er artiesten met dwaze namen als D-wayne, Vinzzent, Plan de Champagne optreden. Er is ook een ‘Mystery Guest’. Wat dat kost? 15 euro.

Zie voor meer informatie en kaartjes lustrumlaurentius.nl. NB