Je mag trots zijn dat je in Rotterdam gaat studeren. Dat is de belangrijkste boodschap die de deelnemers van de Eurekaweek maandagochtend kregen. De opening van de introductieweek vond traditioneel plaats in De Doelen.

Maandagochtend begon voor de Eurekaweekgangers de rest van hun leven. De Eurekaweek is met een recordaantal van 2600 deelnemers uitverkocht. In De Doelen werden zij welkom geheten door rector magnificus Huib Pols, collegevoorzitter Pauline van der Meer Mohr en locoburgemeester Pex Langenberg, namens Ahmed Aboutaleb. Verder stelden de gezelligheids-, sport- en multiculturele verenigingen zich voor. Dit alles gelardeerd met muziek en dans.

Trots op Rotterdam

Opvallend in het programma was de trots op Rotterdam die uit het programma straalde. Rotterdam is niet langer een noodzakelijk kwaad, als je toevallig Economie of Bedrijfskunde wil gaan doen. Om dit te illustreren zong de Hermes House band met veel bravoure het nummer ‘Mooiste rotstad die er is’ Was er een filmpje van Gers Magazine over de stad mét een hart. En de introfilm van de Eurekaweek Commissie speelde zich af in de Rotterdamse haven.

Stad en haven    

Na de lunch stond voor de eerstejaars de City & Port tour op het programma, om de stad en de haven te leren kennen. WG

EM doet de hele week uitgebreid verslag van de Eurekaweek. Kijk op www.erasmusmagazine.nl/eurekaweek om niets te missen!