Eenzame liefde versie 3.0

Al je toetsen weet ik blind te vinden,

soepelig strak om je ongeschonden behuizing.

Beschermend en bewapenend,

volg je mijn stappen op de wereld,

als een open dagboek,

op handen dragend en hagelwit.

Trek je nog altijd mijn aandacht met je geluid,

vermaak je me, plezier je me, attendeer je me.

en, als ik al niet naar je kijk,

voel ik dat je bij me bent.

Ik kan mijn ogen niet van je bedwingen,

met je pixelvolle lijf.

Je hebt de beauty and the brains,

en bent helemaal up to date.

Ik vergeet de hele wereld om mij heen,

tot de trilling van jouw lijf,

Zonder jou, iPhone versie 4S wit,

voel ik me nooit en altijd alleen.

Campusdichter Anne Kielman (19) studeert Sociologie en Filosofie. Maandelijks schrijft ze een gedicht voor EM, waarin ze de spreekbuis van de Rotterdamse student probeert te zijn. Alhoewel ze geen vaste stijl hanteert, bevatten haar gedichten vrijwel altijd metaforen. Anne schreef dit gedicht nadat ze onderstaand filmpje zag.