Kun je je hersenen opvoeren?

Hersenprofessor Maarten Frens vertelt in Studio Erasmus, de maandelijkse talkshow van de Erasmus Universiteit live vanuit de Schouwburg, over zijn onderzoek naar ‘external brain stimulation’. Klopt het dat je maar een klein deel van je brein gebruikt? En is het mogelijk om de capaciteit van je hersenen te vergroten?Bekijk hieronder de overige video’s van Studio Erasmus in april.

De lessen van Spinoza

Henri Krop schreef het nieuwe (veel geprezen) standaardwerk Spinoza. Een paradoxale icoon van Nederland. Waarom blijft de Zeventiende Eeuwse filosoof Baruch Spinoza ons zo fascineren?

Rotterdam krijgt startup campus

Rotterdam moet de ondernemershoofdstad van Nederland worden. In Studio Erasmus vertellen Jurgen Nieuwenhuijsen en Jochem Cuppen van het Erasmus Centre for Entrepreneurship over de nieuwe startup campus in de Rotterdam Science Tower. Het begin van Sillicon Valley aan de Maas?

Voor eigen rechter spelen

In ‘de prof leest de krant’ Nicole Haas over eigenrichting, volkswoede en de maatschappelijke steun voor eigen rechter spelen.

Daniel Boonstra

Campusdichteres Anne Kielman – Wanorde en wonderen