Win kaarten voor een concert in Rotown

EM verloot kaarten voor diverse concerten in Rotown. Wil jij naar Town of Saints, Mister and Mississippi, of traumahelikopter? Het enige wat je hoeft te doen is een mailtje sturen naar [email protected] o.v.v. ‘winactie Rotown’. Laat ons weten voor welk concert je kaarten wil ontvangen en vergeet niet je volledige naam te vermelden.

Samantha Crain (zondag 16 februari)

De uit Oklahoma afkomstige singer/songwriter Samantha Crain maakt humorvolle folkliedjes. Haar derde studioalbum Kid Face verscheen in januari eindelijk in Europa en wordt ook hier goed ontvangen.

Brother & Bones (zaterdag 22 februari)

Tot voor kort was Brother & Bones de vaste support act van The Boxer Rebellion. Hun muziek wordt vaak omschreven als kruising tussen die laatste band en Mumford & Sons. Zelfs Ben Howard schijnt een groot fan te zijn!

Go Back To The Zoo (woensdag 19 februari)

Over Go Back To The Zoo hoeven we waarschijnlijk niet meer te zeggen dan dat het concert al uitverkocht is, maar dat wij nog twee keer twee kaarten weggeven. Wees er dus snel bij! TUTUTUTUU…

Marble Sounds (zondag 23 februari)

Fans van The National en Death Cab For Cutie opgelet! Wellicht heb je ze vorig jaar al gezien op Motel Mozaique, maar dit jaar zijn de Belgen terug in Rotterdam. Hitje Leave A Light On was een van de meest aangevraagde platen tijdens Serious Request.

BirdPen (woensdag 26 februari)

BirdPen is een zij-project van het populaire triphop-collectief Archive. De band legt het accent wat meer op progressieve rock. Sfeervol en subtiel, met wat elektronische en poppy invloeden.

Town of Saints – zaterdag 22 maart

Town of Saints geniet in andere Europese landen al enige bekendheid. Sinds de lancering van hun debuutalbum Something to Fight With begint dat ook in Nederland op gang te komen. Hun muziek houdt het midden tussen folk en indierock. De Groningse band wordt ook wel het Nederlandse antwoord op Arcade Fire genoemd. Voor 3FM coverden ze Reflektor.

Stu Larsen – donderdag 27 maart

De Australische singer-songwriter Stu Larsen is de beste vriend van Passenger en regelmatig staan ze samen op het podium. Stu Larsen is een echte troubadour, hij heeft momenteel zelfs geen vast woonadres en tourt de wereld rond. In Rotown geeft hij zijn eerste Europese show ter promotie van zijn nieuwe studioalbum dat bijna verschijnt.

Tessa Rose Jackson – woensdag 9 april

Tessa Rose Jackson studeerde aan de BRIT School, dat eerder ook artiesten als Adele en Amy Winehouse afleverde. Ze maakt toegankelijke en opgewekte liedjes. Verwacht ook kleurrijke instrumenten als mandolines en xylofoons. Wij worden er vrolijk van.

Taymir – zaterdag 12 april

De ‘sound van 2014’, aldus 3FM-DJ Paul Rabbering. Aanstormend talent Taymir, vier jonge gasten uit Den Haag, is nog geen jaar bezig en krijgt nu al dit soort omschrijvingen toegedicht. The Strokes-achtige rock, die je zeker niet mag missen.

Mister and Mississippi – donderdag 17 april

De dromerige indiefolk van Mister and Mississippi doet denken aan artiesten als Patrick Watson en Bon Iver. Momenteel staan ze op SXSW, maar in april komen ze weer naar Nederland en doen ze ook Rotterdam weer eens aan. Voorprogramma wordt verzorgd door Kim Janssen.

traumahelikopter – donderdag 24 april

Punk is helemaal niet dood. Dat bewijst traumahelikopter al enkele jaren in Nederland. De Groningers staan garant voor de betere herrie en de kans is groot dat ze de tent afbreken.