Vier studentes willen slachtoffers van huiselijk geweld helpen hun zelfvertrouwen terug te krijgen. In samenwerking met vrouwenopvang Stichting Arosa geven ze onder de noemer Women helping women de vrouwen een kans om workshops te leiden.

Shelley Barendregt (21), teamleider van het project: “Vrouwen die huiselijk geweld hebben meegemaakt komen vaak in een sociaal isolement terecht. Ze zijn – soms zelfs samen met hun kinderen – uit hun dagelijkse omgeving gerukt.” Samen met de stichting zijn ze op zoek naar vrouwen die bepaalde kwaliteiten of vaardigheden hebben die ze in een workshop aan studenten kunnen leren.

Zelfvertrouwen

Zo’n workshop kan volgens Barendregt ontzettend waardevol zijn voor iemands zelfvertrouwen. “Het is voor slachtoffers van huiselijk geweld vaak al een drempel om weer de straat op te gaan. Door te praten over iets wat ze goed kunnen, voelen ze zich weer gewaardeerd”, aldus de IBCoM-studente. “We vragen ze om de workshop voor te bereiden en zelf de inkopen te doen. Als ze op die manier iets kunnen ondernemen en ook anderen iets kunnen leren, kan dat een belangrijke stap zijn naar herintegratie in de samenleving.”

Women helping women is onderdeel van Enactus. De eerste bijeenkomst is een breiworkshop, op donderdag 6 maart. Vrijdag 14 februari organiseerde Women helping women een flashmob op Rotterdam Centraal Station. TF