Een week lang draaien er gratis korte films in het Erasmus Paviljoen, geselecteerd door het Internationaal Filmfestival Rotterdam. Maar waar is het publiek?

Het is de ideale onderbreking van de werk- of studiedag; trek je een half uur terug in de donkere bioscoopzaal en bekijk één of meerdere korte films. Bijvoorbeeld over een gefrustreerde alien die iemand vermoordt, omdat mensen in Japan hem zo discrimineren (Wandering Alien Detective Robin). Of over een ongetrouwd stel in een Egyptisch café, waar de vrouw haar vriend schaamteloos probeert over te halen om wél seks te hebben voor het huwelijk (Café Regular).

Slimme zet

Het paviljoen speelt met deze IFFR Lunch Break slim in op het grootse filmfestival in het centrum. Bovendien is dit een goed voorbeeld van de samenwerking tussen stad en universiteit, wat de EUR zo graag wil. Het publiek was alleen in geen velden of wegen te bekennen. Vanmiddag waren er in totaal vijf bezoekers; nog best veel in vergelijking met de overige dagen, volgens de technicus van de zaal. Dinsdag bleef de zaal zelfs leeg.

Wandering Alien Detective Robin

Gratis en dichtbij

Opvallend, want de filmvertoningen zijn gratis (een kaartje voor het IFFR kost zonder korting 11 euro) en het paviljoen is als ‘hart van de campus’ vlakbij. Dat kunnen dus geen bezwaren zijn. Blijven als opties over dat EUR-studenten en -medewerkers niet van experimentele films, zoals je die vaak tegenkomt op het IFFR, houden, of dat ze er simpelweg niets vanaf wisten. Kortom, had het paviljoen dit evenement beter moeten promoten?

Morgen, 31 januari, is de laatste kans om tussen de middag een filmpje mee te pikken. Aanvang 13.00 uur. LJ