Cabaret tussen de kratten bier, hiphop tussen de afwas en moderne dans tussen de stinksokken. Je raadt het al, het is weer bijna tijd voor Stukafest. Op donderdag 20 februari kun je in drie verschillende studentenkamers dans, muziek, theater en cabaret bekijken.

De artiesten hebben dit jaar allemaal een Rotterdams tintje. Ze zijn in de Maasstad geboren, getogen of woonachtig. Net als vorig jaar kun je de winnaar van het Cameretten Festival bewonderen: dit jaar is dat cabaretier Patrick Laureij. Drie van de muziekacts – de soul en funk van Poliana Vieira, Indieband Wolf in Loveland en Rock-‘n-Rollers The Cosmic Carnival – zijn genomineerd voor Het plaatje van Rotterdam. Maar je kunt ook de reggae van Rass Motivated, de jazzy pop van Oliver Alexander, de psycho-rock van Misery Kids, of de hiphop en breakdance van Willy gaan bekijken. Op twee plekken is er moderne dans te zien, van Loïc Perela en van Demian en Almudena. Theater komt van Theatercollectief Het Zwarte Schaap en ook schrijver Ernest van der Kwast  staat op 20 februari in een studentenkamer. Op het eindfeest kun je ook nog losgaan op DJ-duo Disko Matique.

Tijdens Stukafest bezoek je drie verschillende studentenkamers. De route en optredens bepaal je zelf. Kaartjes zijn dit jaar niet op de campus te krijgen, maar iedere donderdag in februari kun je tussen 12 en 6 uur terecht bij The Tea Lab in de Westewagenstraat om tickets te kopen. Wel is het dit jaar voor het eerst mogelijk om ook met iDeal online kaarten te bestellen. De voorverkoop is inmiddels van start. Meer info over stukafest is hier te vinden.

Bekijk ook de video en foto’s van vorig jaar. TF