Het Rotterdamsch Studenten Corps leeft toe naar 11 december, want dan bestaat de studentenvereniging honderd jaar, net als de universiteit. Het hoogtepunt is de feestweek in mei volgend jaar.

Het twintigste lustrum; dat gaat het Rotterdamsch Studenten Corps (RSC) groots vieren. Het thema ‘Van de wereld, alle grenzen voorbij’ geeft al aan dat de lustrumcommissie ambitieus is. Het eeuwfeest in de Universiteitsbibliotheek op 7 november, dat de vereniging mede organiseerde, was de aftrap van alle RSC-festiviteiten. De tiendaagse feestweek in mei volgend jaar wordt dé viering en daarbij is iedereen welkom.

Skybar op 50 meter hoogte

Net als in voorgaande lustra bouwt het RSC weer een compleet festivalterrein: dit jaar verrijst de derde Maasvlakte, inclusief containers en hijskranen. Er komen zelfs een kartbaan en een skybar op 50 meter hoogte. Victor Keunen van de lustrumcommissie rekent op zo’n 25 duizend bezoekers in totaal die voor het festival, het open feest of voor de ‘poepsjiekedag’ komen. Waar deze feeststad zal verrijzen weet hij nog niet. Het liefst kiest het RSC een centraal gelegen locatie, maar tegelijkertijd mag de overlast voor de omwonenden niet te groot zijn.

Chique meebrullen

Voor leden en niet-leden is er nog meer te doen dit jaar. Zo kunnen oud-leden op 7 december naar het ‘Gala van de eeuw’: als vanouds meebrullen met de Hermes House Band, maar dan chique in concertgebouw De Doelen. Speciaal voor het gala paste de huisband van RSC het repertoire aan om dat samen met het Rotterdamsch Philharmonisch Orkest ten gehore te brengen. Ook schreef de band een lustrumnummer.

Nuchter achter het stuur

Op de echte dies is er een borrel op de sociëteit en op 14 april 2014 is er een rally voor leden en oud-leden door het land. Normaal gesproken wordt dit vaste onderdeel van een lustrum tijdens de feestweek gepland, maar brak zijn van het feesten en autorijden is slechte combinatie, lacht Keunen. LJ