Er hebben zich ruim 3200 studenten en medewerkers aangemeld voor het Heart Beat Festival vanmiddag en vanavond. Aanmelden is al een paar dagen niet meer mogelijk, maar de organisatie houdt rekening met extra bezoekers.

Ondanks dat het festival exclusief is voor studenten, medewerkers, alumni, oud-medewerkers en omwonenden (die ook zijn uitgenodigd), verwacht de organisatie extra bezoekers van buitenaf. Vooral tijdens het concert van de Nederlandse band Kensington wordt een piek verwacht qua aantal bezoekers. “Merken we dat er veel mensen zijn die van buiten komen, dan gaan we controleren op studentenkaarten”, aldus Koos van Kalsbeek namens de organisatie. De universiteit heeft professionele beveiligers ingehuurd die in de gaten houden of het aantal bezoekers nog beheersbaar is.

IJs en water te koop

Er wordt in ieder geval rekening gehouden met grote drukte en daar is ook het aanbod van eten en drinken op afgestemd, er zijn mobiele toiletten gehuurd, en op twee plaatsen EHBO-posten. Met het oog op de warmte kunnen bezoekers aan twee kanten van het terrein water kopen, en er is ijs te koop.

Spektakel

Tijdens het Heart Beat Festival wordt het nieuwe campushart met het Erasmus Paviljoen officieel geopend. Dat gebeurt om 17.00 uur door collegevoorzitter Pauline van der Meer Mohr. De website belooft een groot spektakel rondom de vijver.

Lekker swingen

Het Erasmus Plaza verandert in een festivalterrein met verschillende podia en eetgelegenheden. Verschillende bands en artiesten treden op, zoals op het rockpodium Three/Third XL (met twee EUR-studenten), DJ Rinus van de afdeling Post & Logistiek, Guus Bok & The Boogies (bekend van activiteiten van SG Erasmus) en op het poppodium Hedkandi.

Doe je liever wat anders?

Behalve muziek kun je ook de nieuwe campus bekijken vanuit de skywatch, in een aquabal over het water gaan, een potje panna voetbal spelen of plaatsnemen op de pratende bank. LJ